Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeZorginformatieVergoeding brace, spalk en orthese

Vergoeding brace, spalk, bandage en orthese

In sommige gevallen kan een brace, spalk of bandage vergoed worden door uw zorgverzekeraar.
Maar niet altijd. Lees hieronder wanneer een brace, spalk en bandage vergoedt wordt.

Zoek
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: bracesdrempelsluitbandnavelbreukbandliesbreukrug

Een brace (spalk, bandage of ander zorghulpmiddel) kan ik veel gevallen een goede ondersteuning geven of pijn verlichten. Daarnaast kan een brace een corrigerende functie hebben er voor zorgen dat het lichaamsdeel niet vergroeit. Een veel gestelde vraag is; worden braces of andere hulpmiddelen vergoed door de zorgverzekeraar?

 

Wanneer worden braces vergoed?

Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een vergoeding voor een brace. Wel of geen vergoeding is afhankelijk van factoren zoals:

  • uw zorgverzekeraar. Elke verzekering heeft eigen voorwaarden.
  • het gekozen zorgpakket
  • uw eigen risico
  • het wel of niet hebben van een doorverwijzing van een bevoegde arts

Voor een concreet antwoord passend bij uw situatie, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen vervolgens aangeven of u wel of geen recht heeft op een gehele vergoeding of een gedeeltelijke vergoeding.

Het is ook niet altijd goedkoper om uw brace/orthese aan te schaffen via een zorgverzekering. Een zorgverzekering hanteert een clusterprijs wat inhoudt dat ze gemiddelde prijs nemen van alle braces die op elkaar lijken. Deze prijs kan afwijken van de werkelijke prijs. Daarnaast wordt uw brace met uw eigenrisico verrekend. Heeft u uw eigenrisico nog niet volledig gebruikt dan moet u een (een deel) zelf betalen.

 

Wanneer worden braces niet vergoed?

Braces voor sporten worden meestal niet vergoed. Voor een vergoeding is namelijk een medische noodzaak nodig, bevestigd door een arts. In bepaalde gevallen is vergoeding wel mogelijk, bijvoorbeeld wanneer de sport niet beoefend kan worden door een specifieke medische oorzaak.

 

Waar kan ik braces kopen?

Op onze braces pagina vindt u voor braces voor uiteenlopende klachten. Voorheen hadden zorgverzekeraars vaste leveranciers van bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals braces. Tegenwoordig heeft de gebruiker de vrije keuze, en kunnen de kosten worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

Monozorg.nl probeert de informatie zo volledig mogelijk weer te geven. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor exacte voorwaarden dient u contact op te nemen met uw verzekeraar. Ook kunt u de polisvoorwaarden doornemen.