Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeZorginformatieHoog-laag bedden, ontdek het gemak

Hoog-laag bedden, ontdek het gemak

Hoog-laag bedden stonden voorheen vaak bekend als “ziekenhuisbedden”. Tegenwoordig zijn het echter stijlvolle bedden die niet meer het uiterlijk hebben van een zorgbed. Een hoog-laag bed is een aanbevolen hulpmiddel wanneer u of uw partner liggende zorg nodig heeft. Of wanneer u bijvoorbeeld moeilijk uit bed kunt komen.

Hoog-laag bedden, wat zijn dat eigenlijk?

Een hoog-laagbed is een bed dat (meestal) elektrisch in hoogte verstelbaar is. Niet alleen het bed zelf is in hoogte verstelbaar maar ook het hoofd- en voeteneinde zijn los van elkaar in hoogte te verstellen. Een voorbeeld hiervan ziet u op de onderstaande afbeelding.

Een hoog-laagbed wordt meestal gebruikt door iemand met een medische indicatie, iemand die slecht ter been is of iemand die slecht uit bed kan komen. Zo zijn de meeste bedden in ziekenhuizen ook hoog-laagbedden. Hoog-laag bedden zijn een hulpmiddel om langer zelfstandig van het leven te genieten. Het juiste comfort in huis, houdt in dat de juiste ondersteuning aan uw lichaam gegeven wordt, zodat men minder klachten ervaart. Ook kan het bed er voor zorgen dat thuis wonen langer mogelijk is.

 

Uw persoonlijke slaapcomfort en uitstraling

Niet iedereen wil een ziekenhuisbed in huis hebben staan. Vooral niet wanneer u waarde hecht aan de uitstraling van uw huis. Vaak wordt bij een hoog-laag bed namelijk niet gedacht aan comfort en uitstraling. Echter kunnen de moderne hoog-laag bedden modern en stijlvol zijn. Ook heeft u de keuze uit diverse uitvoeringen.

 

Ontdek de voordelen van een bed

Een zorgbed kent verschillende voordelen:

Persoonlijke slaapcomfort
Een matras bij wordt nooit zomaar uit het magazijn gehaald naar u verzonden. Er wordt maatwerk geleverd voor uw lichaam. Uw lichaamskenmerken worden in kaart gebracht met een uniek inmeetinstrument. Op basis daarvan wordt een bed gemaakt dat aansluit op uw lichaam.

100% verstelbaar hoog-laag bed
Alle mogelijk verstelbare manieren zijn mogelijk. De rug en been hoogte zijn los van elkaar te verstellen evenals de hoogte van het gehele bed. Ongeachte ingestelde positie is het bed altijd verrijdbaar omdat er wieltjes onder zitten.

Eenvoudige bediening
De hoogte van het bed is te verstellen door middel van een eenvoudige, draadloze afstandsbediening.

hoog laag bed afstandsbediening

Ontwerp uw eigen bed
Past blauw of roze beter in uw interieur? Of heeft u andere ideeën betreft de stoffen? Geef dit aan, dan zal er gekeken worden wat er voor u gedaan kan worden. U heeft de mogelijkheid om uit een ruim assortiment stoffen en kleuren te kiezen.

eigen ontwerp hoog laag bed

Geen harde materialen
Een bed bestaat onder andere uit matras en een topper en een boxspring. Deze zijn allemaal voorzien van afgerinde hoeken. Hierdoor heeft het bed geen harde hoeken waar u zich aan kunt bezeren of stoten.

‘s Nachts naar de toilet?
Wanneer u ouder wordt of als u slecht ter been bent, kan het een uitdaging worden om ‘s nachts naar de toilet te gaan. Deze bedden zijn voorzien van in- en uitstap verlichting waardoor de vloer verlicht wordt. Dit zorgt op zijn beurt weer voor extra veiligheid. Ook zal de hoogte van het bed, het in- en uitstappen makkelijker maken.

hoog laag bed licht

Makkelijker het bed opmaken en stofzuigen
Doordat u de bedden makkelijk met de afstandsbediening omhoog kunt bewegen en omdat u de bedden door middel van de wieltjes opzij kunt manoeuvreren, word schoonmaken eenvoudiger. Dit is ook de reden waarom u het zorgbed, ook wanneer u niet meer zo goed kunt bukken, kunt opmaken.

Levensloop bestendig bed
Niet alleen huizen worden tegenwoordig levensloopbestendig gemaakt. Door op tijd te genieten van extra comfort en de juiste houding tijdens het slapen zult u minder last van klachten hebben en langer thuis kunnen blijven wonen. Het is een heerlijk boxspring bed voor nu en een zorgbed voor later.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *