Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeVisuele hulpmiddelenSprekende horloges

Sprekende horloges te koop van goede kwaliteit

U vindt hier sprekende horloges en slechtzienden horloges. Horloges met gesproken tijd of voelbare tijd. Klik op de sprekende horloges voor meer informatie.

Fijne horloges met goede praktijkervaringen. 14 Dagen retourrecht. Niet goed, geld terug.

sprekende tijd knop klok
low-vision-design-nederlandssprekende-drukknopklok

Sprekende tijd knop

Dit sprekende klokje is een sprekende tijd knop dat zeer eenvoudig te bedienen is. Ideaal voor slechtzienden en blinden. Heldere spraak en met instelbaar volume. Tijd of dag en datum.…
5.00 out of 5
pratend horloge heren
pratend horloge unisex

Pratend horloge

Dit pratend horloge is een nieuw type. Het sprekend horloge biedt een duidelijke spraakfunctie. Eenvoudige bediening en een stijlvol uiterlijk. Voorzien van duidelijk voelbare knopjes. Bekijk het goede horloge hier.…
5.00 out of 5
 102,00
dementie muziekspeler ouderen radio
muziekspeler dementie hulpmiddelen

Dementie muziekspeler

Deze moderne dementie muziekspeler is een fijn hulpmiddel dat mensen met dementie de effectieve muziektherapie kan bieden. Zeer eenvoudige bediening, hoge kwaliteit en met 4 GB intern geheugen. Bekijk hier.…
0 out of 5
 158,00 178,00

Hoe werken sprekende horloges?

Sprekende horloges kunnen voor slechtzienden, blinden en mensen met (lichte) dementie een hoop ongemak voorkomen. Door op een duidelijk voelbaar knopje te drukken, zal de tijd duidelijk uit gesproken worden. Bij sommige sprekende horloge laat de spraakfunctie ook de dag en datum horen. De tijd, dag en datum zal rustig en duidelijk worden uitgesproken. Ondanks deze handige functie, hebben de meeste spraakhorloges het uiterlijk van een “gewoon” horloge.

Wat zijn de verschillen tussen de sprekende horloges?

De verschillen tussen sprekende horloges liggen met name op het gebied van de spraakfunctie en het uiterlijk. Bij de bovenstaande sprekende horloges wordt de tijd duidelijk en helder uitgesproken. Bij bepaalde andere horloges met een lagere prijs, kan de spraakfunctie wat minder duidelijk zijn.

Verder kan worden gekozen tussen verschillende modellen en voor een analoog of digitaal horloge. Analoge pratende horloge hebben het voordeel dat ze vaak zijn voorzien van een extra duidelijke wijzerplaat. Hierdoor kunnen slechtzienden, naast de spraakfunctie, in sommige situaties ook de wijzerplaat gebruiken.

 

Worden sprekende horloges vergoed?

Ondanks de fijne voordelen, worden de horloges voor slechtzienden niet vergoedt door de zorgverzekeraars of de WMO. Waarschijnlijk worden er geen vergoeding uitgekeerd doordat dit visuele hulpmiddel niet wordt gezien als basishulpmiddel. Wat bijvoorbeeld wel het geval is bij toiletverhogers of drempelhulpen.

 

Werken de spraakhorloges met een batterij?

Net als gewone horloges, werken ook de spraakhorloges met een knoopbatterij. Via de achterzijde kan de batterij worden vervangen, bijvoorbeeld door een juwelier. De batterij zal wat minder lang blijven werken doordat de spraakfunctie extra energie gebruikt.