Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeVisuele hulpmiddelenBlindenstokken

Blindenstokken te koop van goede kwaliteit

U vindt hier verschillende typen blindenstokken waaronder taststokken en blinden steunstokken. Klik op de blindenstokken voor meer informatie.

Blindenstok

Blindenstok

Deze blindenstok biedt een fijne steun tijdens het lopen en staan. De steun stok is in hoogte verstelbaar en is voorzien van het bekende uiterlijk van blindenstokken. Eenvoudig te bestellen.…
5.00 out of 5
Opvouwbare blindenstok

Opvouwbare blindenstok

Deze opvouwbare blindenstok biedt een fijne steun tijdens het lopen en staan. Dankzij het uiterlijk van blindenstokken, begrijpt de omgeving dat de gebruiker slechtziend is. Voorzien van een fijn handvat.…
4.00 out of 5

Wat zijn de verschillen tussen de blindenstokken?

Elk type blindenstok heeft eigen voordelen en nadelen. U vindt hier de voornaamste verschillen om zo een stok te kunnen kiezen die juist voor u geschikt is. De voornaamste verschillen tussen blindenstokken zijn:

• vaste of een inklapbare uitvoering
• Materiaal en vorm van het handvat
• Gewicht; normaal gewicht of lichtgewicht
• Type stokpunt; tippunt of rolpunt bijvoorbeeld

 

Welke typen blindenstokken zijn er?

Onder blindenstokken vallen twee typen stokken. De herkenningsstokken en de taststokken. Een herkenningsstok laat de omgeving zien dat de gebruiker slechtziend is. Dit zorgt vaak voor meer begrip.
Een taststok is een hulpmiddel om de weg te vinden op straat. De stok wordt heen en weer bewogen zodat objecten kunnen worden waargenomen. Ook kan met een taststok speciale tegels worden gevoeld. Deze speciale slechtziendentegels geven aan waar bijvoorbeeld een zebrapad begint of de slechtziend vlakbij een perronrand loopt.

Naast een blindenstok, kan ook een drempelhulp ongemak voorkomen. Drempels kunnen hierdoor eenvoudig worden genomen. Bijvoorbeeld met een slechtzienden rollator. Voor meer informatie: drempelhulpen.

 

blindenstokken informatie

 

Waarom hebben blindenstokken rode strepen?

Een blindenstok of rollator voor slechtzienden, heeft vaak bewust een witte kleur met rode strepen. Door dit bekende uiterlijk, is het voor de omgeving duidelijk dat de gebruiker slechtziend / blind is. Hierdoor wordt vaak wat meer rekening gehouden met de persoon. Bijvoorbeeld door automobilisten wanneer de gebruiker wil oversteken.
Ook ontstaat er door de herkenning, vaak meer begrip wanneer de gebruiker per ongeluk tegen iemand aan loopt.

Naast extra begrip, ontstaan met een blindenstok ook meer wettelijke rechten. Iemand met een blindenstok heeft namelijk voorrang. Bijvoorbeeld tijdens het oversteken van een straat.