Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeVisuele hulpmiddelen

Fijne visuele hulpmiddelen voor slechtzienden te koop

Visuele hulpmiddelen kunnen veel extra gemak geven. De diverse hulpmiddelen die u hier kunt kopen, maken het leven weer wat gemakkelijker. Zo kunt u hier diverse soorten seniorenklokken, loepen, ouderen telefoons en toetsenborden voor slechtzienden kopen.

Bij het kopen van visuele hulpmiddelen, wordt net als bij de rest van de zorghulpmiddelen, geen extra kosten zoals bezorgkosten gerekend. Ook heeft u een goede fabrieksgarantie, wordt uw e-mailadres niet gebruikt voor reclame en beschikken we over een beveiligd betaalsysteem.

 

Via de volgende link vindt u: daglichtlampen

Via de volgende link vindt u: blindenstokken

Via de volgende link vindt u: loepen

Via de volgende link vindt u: ouderen telefoons

Via de volgende link vindt u: seniorenklokken

Zoek
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: toetsenbordstokloephorlogesenioren klokken

Wat zijn visuele hulpmiddelen?

Hulpmiddelen voor slechtzienden worden visuele hulpmiddelen genoemd. Dit soort hulpmiddelen zijn specifiek ontwikkeld voor slechtzienden en blinden. Wanneer de hulpmiddelen buitenshuis worden gebruikt, dan is het hulpmiddel vaak wit van kleur met enkele rode banen. Dit internationaal bekende uiterlijk laat zien dat de gebruiker slechtziend is. Laat u verassen door het ruime aanbod visuele hulpmiddelen dat tegenwoordig beschikbaar is.

visuele-hulpmiddelen-te-koop

Welke soorten visuele hulpmiddelen zijn er te koop?

Er zijn tegenwoordig steeds meer visuele hulpmiddelen te koop. U vindt hier een kort overzicht van hulpmiddelen die voor slechtzienden zoal verkrijgbaar zijn.

Blindenstokken
Een blindenstok is niet alleen een hulpmiddel voor de gebruiker maar ook voor zijn omgeving. Voorzien van rode strepen bieden wij diverse blindenstokken aan. Naast reguliere, bieden wij ook inklapbare blindenstokken aan. Neem een kijkje op de pagina voor blindenstokken voor ons aanbod.

Taststokken
Slechtzienden kunnen een stok gebruiken ter ondersteuning bi het lopen, er wordt dan gesproken over een blindenstok. Wordt de stok echter gebruikt om te bepalen waar kan worden gelopen, dan wordt gesproken over taststokken. Taststokken zijn verkrijgbaar in vaste en verstelbare uitvoeringen. Ook kan er worden gekozen uit verschillende soorten stokpunten. Bijvoorbeeld een tikpunt of een rolpunt.

 

 

Loepen
Een loep kan veel ongemak wegnemen voor slechtzienden of senioren. Door het gebruik van een loep raken de ogen minder vermoeid en kan er scherper worden gezien. Er zijn diverse typen loepen die kunnen helpen. Zo kan worden gekozen voor de vaak onbekende bladzijdeloep, loepliniaal, loeplamp of tafelloep. Eventueel met extra opties zoals een loep met verlichting of tafelstatief. Voor een compleet overzicht van alle loepen klikt u op de link of de afbeelding hiernaast.

Ouderen telefoons
Voor slechthorenden en slechtzienden zoals veel ouderen, kan horen steeds lastiger worden. Om de sociale contacten niet te laten verminderen, is het belangrijk te kunnen blijven genieten van telefonisch contact. Een ouderen telefoon kan in dit geval veel bijdragen. Zo zijn er voor slechthorenden ouderen telefoons met gehoorversterking. Voor slechtzienden zijn er ouderen telefoons met fototoetsen of extra grote toetsen. Laat u verassen door de diverse mogelijkheden.

Seniorenklokken
Voor slechtzienden of warrige mensen kan een seniorenklok een uitkomst zijn. Deze speciale klokken laten de tijd, datum en dag extra duidelijk zien. Hierdoor blijft de gebruiker bij de tijd en wordt verwarring voorkomen. Zo kan er gekozen worden voor een seniorenklok met valletters of een digitale versie in de vorm van een digitale klok.
Maar ook een sprekende klok of sprekend horloge behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Toetsenborden voor slechtzienden
In de huidige moderne tijden is kunnen werken met een computer een groot voordeel. Voor slechtzienden of mensen met een grove motoriek kan een toetsenbord voor slechtzienden een uitkomst zijn. De speciale toetsenborden bieden extra contrast, grote toetsen en grote letters. U vindt hier vier hoogwaardige typen toetsenborden voor slechtzienden om in zoveel mogelijk wensen te kunnen voorzien.