Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeSlaapkamer hulpmiddelenBedverhoging

Stevige bedverhoging te koop tegen ongemak

U vindt hier handige bedverhogingen waarmee ongemak rond het bed kan worden voorkomen. De bedverhogers worden geleverd per vier stuks.
Heeft u een vraag over bedverhoging? Neem gerust contact met ons op per e-mail of  via de handige chatservice. Gratis bezorging, geleverd per 4 stuks, al inclusief btw en 14 dagen retourrecht.

bedvehogers kopen per vier stuks
bedverhogers kopen belgie

Bedverhogers

Deze vier robuuste bedverhogers kunnen een bed verhogen met 28 centimeter. De bedverhogers hebben een opening aan de bovenzijde van 10 × 10 centimeter. De bedklossen zijn sterk en stabiel.…
4.00 out of 5
bedklossen-kopen-bedverhogers

Bedklossen

Deze veel gebruikte bedklossen verhoger een bed met 25 centimeter. De bedverhogers zijn licht, sterk en stapelbaar. De bedklossen zijn ook verkrijgbaar in een hoogte van 7 centimeter. Bekijk hier.…
5.00 out of 5
meubelverhogers
meubelverhoger kopen

Meubelverhogers

Deze meubelverhogers zijn handig om meubels, een bed of stoel te verhogen met 7 centimeter. Licht, sterk en handig stapelbaar. De meubelverhogers hebben een opening van 15,5 × 15,5 centimeter.…
0 out of 5
stoelverhogers

Stoelverhogers

Deze stoelverhogers zijn handig om meubels zoals een stoel te verhogen. Keuze uit een stoelverhoging van 9 of 14 centimeter. Eenvoudig te plaatsen en geschikt tot 318 kilo. Bekijk hier.…
0 out of 5
kunststof bedverhogers

Kunststof bedverhogers

Deze vier kunststof bedverhogers verhogen het bed met 18 of 20 centimeter. De binnendiameter van de bedverhogers is 9 × 9 centimeter. Ook geschikt voor boxsprings. Sterk, licht en stabiel.…
0 out of 5

Wanneer kan ik bedverhoging gebruiken?

Een laag bed kan zowel voor de gebruiker als voor een verzorgende, lastig zijn. Een verhoogd bed zorgt dat de gebruiker minder inspanning hoeft te leveren bij het gaan zitten en opstaan. Dit voorkomt ongemak bij mensen met pijnlijke benen of minder kracht in de benen.

Maar ook voor een verzorgende kan bedverhoging handig zijn. Dankzij het verhoogde bed, zal de rug namelijk minder gebogen hoeven worden bij het verzorgen. Hierdoor kunnen rugklachten en onnodige inspanning worden voorkomen.

Wanneer iemand genoodzaakt is vaak in bed te liggen, is een verhoogd bed ook vaak fijn voor meer uitzicht uit het raam of een prettigere positie ten opzichte van bezoek.

De voordelen van bedverhogers:

• minder ongemak bij de verzorging van een ziek persoon
• makkelijker in en uitstappen bij verminderde kracht
• betere lichaamshouding bij een laag babybed / box
• meer uitzicht voor een bedlegerige persoon

 

Hoe werken bedverhogers?

 

Bedverhogers zijn puur verlengingen van de bedpoten. Het plaatsen van de bedverhoging kan door het bed op te tillen en vervolgens onder elke poot een bedverhoger te plaatsen. Vervolgens kan het bed rustig op de verhogers worden geplaatst.

Na het plaatsen dient te worden gecontroleerd of het bed stabiel staat.
Ook voor boxsprings zijn veel bedverhogers geschikt. Van te voren kan worden gekeken naar de onderrand van de boxspring en de bovenzijde van de verhogers. Hieraan is vaak al goed af te leiden of de verhogers geschikt zijn in uw situatie.

 

Hoeveel bedverhogers heb ik nodig?

Bij een één persoons bed zijn vier bedverhogers vaak voldoende. Bij een twee persoons bed dienen zes verhogers te worden gebruikt.  Bij elke hoek en aan de uiteinden van de scheiding van de twee bedhelften.
Bij zware bedden kan eventueel nog een verhoger in het midden van het bed worden geplaatst op de scheiding van de beide helften.

Wat zijn bedklossen?

Bedklossen is een andere benaming voor bedverhogers of bedverhoging. De verhogers kunnen ook gebruikt worden voor meubels zoals stoelen, tafels en banken en worden daarom ook wel meubelverhogers genoemd.

Welk type verhoger voor u geschikt is, hangt met name af van de gewenste verhoging en de diameter van de poot van het bed of meubelstuk.

Zijn kunststof bedverhogers sterk genoeg?

Bij kunststof wordt vaak gedacht aan het plastic van bijvoorbeeld emmers of speelgoed. Dit materiaal is relatief breekbaar en zodoende niet geschikt voor hogere drukken. Echter zijn kunststof bedverhogers zonder twijfel sterk genoeg voor het bed. De verhogers zijn uitgebreid getest met hoge gewichten.
In elke productbeschrijving staat vermeld, tot welk gewicht de verhogers geschikt zijn. Bij dit maximum gewicht is echter een marge ingebouwd waardoor de verhogers meer gewicht kunnen hebben. Zodoende zijn de verhogers vaak ook sterk genoeg wanneer per ongeluk de belasting bestaat uit meer gewicht dan het aangegeven maximum gewicht.

Kan ik ook bedverhogers lenen / huren?

Lenen of huren van bedverhogers is bij ons niet mogelijk. Heeft u tijdelijk een verhoging nodig, dan is het huren wel mogelijk bij de firma Vegro. U betaald hierbij een klein bedrag per dag. De bedverhogers zijn op te halen uit één van de zorgwinkels of kunnen bij u worden bezorgd.
Meestal worden de verhogers gekocht. Dit omdat het gebruik voor langere tijd is, waardoor kopen vaak voordeliger is. Met name voor ouderen zijn vaak definitief. De gebruiker wil na het wennen, vaak niet meer terug naar een lager bed.