Gratis bezorging

Duizenden tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

Diverse kwalitatieve rollators te koop

Een passende rollator kopen kan u veel gemak en plezier geven. U kunt gemakkelijker spullen vervoeren, lopen kost minder inspanning, vaak wordt minder angst om te vallen ervaren en door deze combinatie van factoren heeft u meer bewegingsvrijheid.

Goedkope rollator zwart
Goedkope rollator rood

Rollator

Deze goedkope rollator biedt een voordelige prijs maar desondanks ook een fijne rollator. Voorzien van verstelbare handvaten, mandje, dienblad en zitting. Keuze uit vier kleuren. Klik hier voor meer informatie.…
0 out of 5
 119,00
XXL rollator

XXL rollator

Deze speciale XXL rollator is extra sterk en breed. Hierdoor is het specifiek geschikt voor mensen met overgewicht. Voorzien van een mandje en zachte zitting en rugleuning. Lees hier verder.…
0 out of 5
 208,00  175,00
lichte rollator waar te koop
Lichte rollator grijs

Lichte rollator inclusief stokhouder

Een lichte rollator bespaard de gebruiker inspanning. Hierdoor is zorgt de rollator voor extra gebruiksgemak. Voorzien van een mooie tas en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bekijk de rollator hier beter.…
5.00 out of 5
 319,00  274,00
rollator met onderarmschalen
rollator met onderarmschalen kopen

Rollator met onderarmschalen

Een rollator met onderarmschalen kan fijn zijn voor mensen met pijnlijke polsen. Dankzij de onderarmsteunen ontstaat minder druk op de polsen. Voorzien van een mandje, dienblad en zitting. Bekijk hier.…
0 out of 5
 283,00
Inklapbare rollator

Inklapbare rollator

Deze inklapbare rollator is ook ideaal om mee te nemen tijdens uitstapjes. Het is zijwaarts inklapbaar wat makkelijk is qua bediening en compactheid. Verstelbaar en van goede kwaliteit. Bekijk hier.…
0 out of 5
 314,00
Luxe rollator topro troja
Luxe rollator topro troja opgeklapt

Luxe rollator

Deze luxe rollator biedt veel gebruiksgemak. Het is verstelbaar, is voorzien van een mooie tas en diverse extra mogelijkheden. Tevens is het compact inklapbaar. Hoogwaardig, compact en een modern uiterlijk.…
0 out of 5
 369,00
rollator Rollz Flex
Rollz Flex rollator verstelbaar

Rollz Flex rollator

De Rollz Flex rollator is een originele rollator met een stijlvol en modern uiterlijk. Het is van hoogwaardige kwaliteit en is voorzien van een mooie rollatortas. Diverse fijne extra mogelijkheden.…
0 out of 5
 419,00  392,00

Omdat elk type persoon en elke situatie een andere rollator vereist, heeft u de keuze uit diverse soorten rollators. u vindt hier een overzicht:

 

Standaard rollators: er worden gekozen voor een “gewone” rollator. Deze zijn in de meeste situaties geschikt en dus ook het meest gebruikt. De standaard rollators zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. De prijs is met name afhankelijk van het materiaal en dus het gewicht en de extra voorzieningen.

Inklapbare rollators: voor extra gemak kan er echter ook worden gekozen voor een inklapbare rollator. Handig om compact op te bergen of te vervoeren in bijvoorbeeld een auto, bus of vliegtuig. Veel rollators zijn tegenwoordig al standaard inklapbaar.

XXL rollators: voor mensen met een bovengemiddeld lichaamsgewicht is een speciale rollator nodig. Deze speciale rollators worden XXL rollators genoemd. Deze zijn extra sterk waardoor een hoger lichaamsgewicht mogelijk is. Daarnaast is het frame breder zodat de gebruiker toch op het zitplankje kan zitten.

Rollators met onderarmschalen: voor mensen waarbij belasting op de polsen niet goed is, zijn er rollators met onderarmschalen verkrijgbaar. Hierbij zijn onderarmsteunen op het frame geplaatst zodat de polsen niet belast worden. De gebruiker zal hierbij leunen op de armsteunen en niet met de polsen op gewone handvaten.

Binnenrollators: ten slotte heeft u de keuze uit een zogenaamde binnenrollator. Deze binnenrollators zijn extra compact uitgevoerd en vaak voorzien van een dienblad. Mede hierdoor zijn deze rollators praktisch binnenshuis te gebruiken.

 

Welke rollator is voor mij geschikt?

Geadviseerd wordt om eerst te kijken welk type rollator uw voorkeur heeft. Is de rollator voor binnen of buiten bedoeld? En dient de rollator compact inklapbaar te zijn of is dit niet nodig? Zo kan het voor u gewenste type rollator bepaald worden. Vervolgens kunnen de vergelijkbare rollators aan de hand van de productinformatie worden vergeleken.

Twijfelt u over een bepaalde rollator? Dan kunt u de pagina opslaan bij uw favorieten en later nog eens rustig weer kijken.

 

rollators

 

Wanneer is rollator kopen nodig?

Wanneer iemand toe is aan het gebruiken van een rollator, is vaak een kwestie van gevoel. Wanneer de gebruiker een onzeker gevoel begint te ervaren tijdens het lopen of staan, kan een rollator een fijn hulpmiddel zijn. Ook wanneer de kans op vallen groter wordt, kan een rollator veel ongemak voorkomen.

Ook wanneer lopen nog niet echt lastiger wordt, kan een rollator toch handig zijn. Bij een verminderde spierkracht kan een rollator namelijk een handig hulpmiddel zijn voor het vervoeren van bijvoorbeeld boodschappen.

Soms kunnen drempels een vervelend obstakel zijn wanneer u een rollator gebruikt. Er kan veel ongemak worden voorkomen door het gebruik van een drempelhulp. Meer informatie vindt u via de volgende link: drempelhulpen.

 

Hoe moet je met rollators lopen?

Een juist gebruik van de rollator is belangrijk om lichamelijk klachten en onveilige situaties te voorkomen. Ook wordt het gebruikscomfort beter wanneer de rollator goed wordt gebruikt.

hoe rollator goed gebruiken

Hoe een rollator instellen?

1. Ga achter de rollator staan

2. Probeer recht op te gaan staan

3. Laat de armen langs het lichaam hangen

4. In deze houding dienen de handvaten ter hoogte van de polsen te zijn

5. De ellebogen dienen licht gebogen te zijn wanneer de handvaten worden vast gehouden

 

Wat is de juiste houding achter een rollator?

1. Probeer een rechte loophouding aan te nemen

2. Loop dichtbij de rollator, zo blijft u rechtop lopen

3. Steun niet teveel op de handvaten om onnodige belasting op de polsen te voorkomen

4.Ga bij vermoeidheid even zitten, let hierbij het het gebruik van de rem

 

betaalmogelijkheden