Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeDouchehulpmiddelenToiletstoelen

Toiletstoelen te koop met goede ervaringen

Toiletstoelen kunnen wanneer de gebruiker slechter ter been wordt, een hoop ongemak voorkomen. Zo kunnen toiletstoelen zorgen voor minder inspanning voor de gebruiker en minder belasting voor de verzorgende. De huidige moderne toiletstoelen zijn praktisch en licht, zodat het gebruik zo eenvoudig mogelijk is geworden. Bekijk de postoelen hier onder.

postoel blauw
toiletstoel verstelbaar

Postoel

Deze postoel is een fijne toiletstoel met een zachte zitting en rugleuning. Voorzien van een po en verkrijgbaar in twee kleuren. Licht, comfortabel en makkelijk schoon te houden. Bekijk hier.…
4.25 out of 5
 123,00
verstelbare toiletstoel
toiletstoel verstelbaar

Verstelbare toiletstoel

Deze verstelbare toiletstoel wordt veel gebruikt in Nederland. Dit komt door de goede praktijkervaringen. Zo is het voorzien van zachte bekleding voor extra zitcomfort. De toiletstoel is handig te verstellen.…
4.00 out of 5
 132,00
overzettoilet kopen
overzettoilet waar kopen

Overzettoilet

Een fijn overzettoilet met armleuningen. De poten zijn in hoogte verstelbaar en zijn voorzien van anti slip doppen. Voorzien van spatscherm en anti slip zitting. Een overzettoilet met goede praktijkervaringen.…
5.00 out of 5
 149,00
Houten toiletstoel
toiletstoel van hout

Houten toiletstoel

Tijdelijke korting! Deze houten toiletstoel is dankzij het uiterlijk onopvallend las toiletstoel zijnde. Zeker wanneer de po niet onder de toiletstoel hangt, is de functie van de stoel niet herkenbaar.…
4.00 out of 5
 157,00
opvouwbare toiletstoel

Opvouwbare toiletstoel

Deze opvouwbare toiletstoel kan handig compact worden opgeborgen. Daarnaast is de toiletstoel handig te vervoeren. Met zachte zitting, rugleuning en armleuningen. Veel gebruikt dankzij de goede ervaringen! Bekijk het hier.…
4.50 out of 5
 243,00
toiletstoel op wielen

Toiletstoel op wielen

Deze toiletstoel op wielen is een hoogwaardige toiletstoel voor professioneel gebruik. Gemaakt van sterke en hoogwaardige materialen. Voorzien van zachte rugleuning, armleuningen en zitting. Voorzien van soepele zwenkwielen. Bekijk hier.…
4.50 out of 5
 449,00  429,00
xxl toiletstoel kopen obesitas

XXL toiletstoel

Deze XXL toiletstoel is een postoel dat extra sterk en breed is. Hierdoor is het geschikt voor zware mensen. Zowel de zitting als de rugleuning hebben zacht materiaal. Bekijk hier.…
0 out of 5
 498,00
Etac douchestoel

Etac douchestoel

De Etac douchestoel is een gecombineerde douchestoel en toiletstoel. Dit biedt extra mogelijkheden en gemak. De Etac douchestoel wordt veel gebruikt dankzij de goede praktijkervaringen. Licht, sterk en soepel verrijdbaar.…
5.00 out of 5
 539,00

Ook het zakelijk inkopen van toiletstoelen is mogelijk. Neem hiervoor gerust even contact met ons op.

 

Wat is een toiletstoel?

Een toiletstoel is een stoel dat is voorzien van een po. Hierdoor kan op elke gewenste plek een toilet worden gerealiseerd. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan dit een hele uitkomst zijn. Ook kunnen toiletstoelen zijn gecombineerd met douchestoelen of voorzien van wieltjes. Dankzij de verschillende uitvoeringen zijn er voor uiteenlopende situaties geschikte toiletstoelen verkrijgbaar.

 

Welke typen toiletstoelen kan ik kopen?

Omdat elke situatie en persoon een ander type toiletstoel vereist, zijn er meerdere typen toiletstoelen beschikbaar. Postoelen verschillende op de volgende eigenschappen:

• materiaal: kunststof, metaal of hout
• wel of niet verrijdbaar
• met of zonder rugleuning
• wel of niet in hoogte verstelbaar

Kunststof heeft als voordeel dat het lichter is dan hout of metaal. Een houten toiletstoel zorgt er voor dat de stoel minder het uiterlijk van een toiletstoel heeft. Hierdoor past het vaak beter in het interieur. Naast de verschillen qua materiaal, kan er ook een keuze worden gemaakt tussen een wel of niet verrijdbare toiletstoel. Verrijdbare toiletstoelen zijn duurder maar bieden wel de mogelijkheid om de gebruiker na tijd, naar een andere ruimte te verrijden. Ook kan een verrijdbare toiletstoel gebruikt worden als douchestoel.

Ten slotte kan er een keuze worden gemaakt tussen een in hoogte verstelbare toiletstoel of een niet instelbaar type. Een dergelijke hoog/laag toiletstoel kost aanzienlijk meer. Echter biedt de hoog / laag toiletstoel wel veel voordelen qua gebruiksgemak voor zowel de gebruiker als de verzorgende.

 

Waarom een toiletstoel gebruiken?

Een toiletstoel is met name gemakkelijk wanneer lopen moeilijk wordt. Dankzij de stoel hoeft de gebruiker namelijk niet naar het toilet te lopen. Ook bij tijdelijke beperkingen kan een toiletstoel handig zijn, bijvoorbeeld na een beenoperatie. Dankzij een toiletstoel hoeft de gebruiker minder ver te lopen waardoor minder inspanning nodig is en de kans op vallen wordt verkleint.

• minder inspanning bij gaan zitten en staan
• minder kans op vallen dankzij armleuningen
• lopen niet nodig bij een verrijdbare postoel
• minder inspanning voor een verzorgende

 

Hoe werkt een toiletstoel?

De gebruiker kan een transfer maken van bijvoorbeeld het bed of een stoel, naar de toiletstoel. Vaak gebeurd dit met behulp van een verzorgende. Voor de transfer wordt de afdekking omhoog geklapt, waardoor de zitting zichtbaar wordt. De stoel wordt hierdoor geschikt als toilet. Na het toiletgebruik, kan de po (emmer) eenvoudig uit de stoel worden gepakt en worden geleegd.

Dankzij de stoel, zal er niet tot nauwelijks gelopen hoeven worden naar het toilet. Obstakels zoals een drempel kunnen onderweg een toiletstoel op wielen belemmeren. Om dit probleem op te lossen kunt u gebruik maken van drempelhulpen of een drempelvervanger.

 

Wordt een toiletstoel vergoedt?

Doordat een toiletstoel een duurder type zorghulpmiddel is, is er in bepaalde gevallen een vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk. Of dit in uw geval ook zo is, hangt af van meerdere factoren. Zo spelen de volgende zaken mee:

• zorgverzekeraar 
• zorgpakket
• eigen risico
• wel of geen verwijzing van een arts

Ook kan het zijn dat de stoel geheel of gedeeltelijk wordt vergoedt via de WMO. De WMO staat voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dit wordt geregeld via uw gemeente. De vergoedingen verschillen per gemeente.

 

Kan ik ook een toiletstoel lenen?

Indien de postoel slechts een korte periode nodig is, kunt u er voor kiezen om het alleen te lenen. Vaak betaald u per dag of per week. Wordt de stoel langer gebruikt dat één a twee maanden, dan is het vaak goedkoper om de stoel te kopen. Via ons zijn toiletstoelen niet te lenen. Sommige andere leveranciers bieden deze service wel aan. Aangezien het in dit geval om een hygiëneproduct gaat, kiezen veel mensen toch voor het kopen van een (goedkope) toiletstoel.

 

Hoe kan je een toiletstoel reinigen?

In verband met de hygiëne is het belangrijk om de stoel geregeld goed schoon te maken. Hiervoor kunt u gebruik maken van gewone schoonmaakmiddelen. Echter wordt bijtende of schurende schoonmaakmiddelen afgeraden. Dergelijke middelen kunnen het kunststof namelijk aantasten. Een middel zoals Chloor wordt zodoende afgeraden. Huishoudelijke schoonmaakmiddelen die maximaal 5 % alcohol bevatten, zijn geschikt om kunststof te reinigen.

 

Wat is het voordeel van verrijdbare toiletstoelen?

Naast de vaste uitvoeringen, kunt u ook kiezen voor verrijdbare toiletstoelen. Deze bieden wat meer mogelijkheden waardoor meer ongemak kan worden voorkomen. Zo kan een verrijdbare stoel ook gebruikt worden als rolstoel en als douchestoel. Bijvoorbeeld wanneer de gebruiker wordt opgehaald uit de woonkamer of slaapkamer en vervolgens eenvoudig naar de badkamer kan worden verreden. Hierdoor kan de gebruiker het toiletbezoek in de badkamer gaan. Gevoelsmatig is dit prettiger dan in de slaapkamer of woonkamer.

Daarnaast kunnen sommige typen verrijdbare toiletstoelen ook gebruikt worden als doucherolstoel. Hierdoor ontstaan een stuk meer mogelijkheden met slechts één hulpmiddel. Een douchekruk of douchestoel is hierdoor bijvoorbeeld niet meer extra nodig.