Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeDouchehulpmiddelenToiletbeugels

Diverse toiletbeugels te koop tegen ongemak

Voor meer veiligheid, langere zelfredzaamheid en minder ongemak kan een toiletbeugel / wandbeugel een fijn hulpmiddel zijn. U vindt hier meerdere typen toiletbeugels en een badbeugel. Klik op de wandbeugels voor meer informatie.

toiletbeugel

Toiletbeugel

Deze veelgebruikte toiletbeugel is verkrijgbaar in negen maten. Hierdoor kan juist die toiletbeugel worden gekozen die in uw situatie geschikt is. De handgreep heeft een fijne afstand tot de muur.…
5.00 out of 5
 33,00 45,00
Badbeugel

Badbeugel

Deze badbeugel kan onveilige situaties en ongemak in het bad voorkomen. Dankzij de badbeugel wordt in en uit bad stappen weer gemakkelijker. Verstelbaar zodat het passend wordt voor uw bad.…
4.00 out of 5
Goedkope toiletbeugel

Goedkope toiletbeugel

Deze voordelige toiletbeugel is verkrijgbaar in verschillende maten. Het is vervaardigd van wit kunststof. Verkrijgbaar in een lengte van 30, 40 of 61 centimeter. Voorzien van afdekkapje over de schroeven.…
4.00 out of 5
toilet wandbeugel

Toilet wandbeugel

Fijne toilet wandbeugel met een gehoekte vorm voor een natuurlijke polshouding. Ook een fijne afstand tot de muur en met nette afdekkapjes. Een robuuste hoogwaardige toiletbeugel. Bekijk de toiletbeugels hier.…
4.00 out of 5
douchebeugel-bestellen-zwart
douchebeugel-toilet-bestellen

Douchebeugel

Deze moderne douchebeugel is ook geschikt voor slechtzienden dankzij de antraciet kleur. De toiletbeugel zal namelijk extra goed zichtbaar zijn op een lichte muur. De wandbeugel is 60 centimeter lang.…
0 out of 5
trapleuning-beugel-te-koop-hoek-90

Trapleuning beugel

Deze fijne trapleuning beugel kan onveilige situaties voorkomen. De trapbeugel kan eenvoudig worden gemonteerd en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Ook zorgt de beugel voor een langere zelfredzaamheid. Bekijk hier.…
0 out of 5

Toiletbeugel informatie

U vindt hier handige toiletbeugel informatie. Maar ook over wandbeugels voor in andere ruimten. Lees verder en kijk of een toiletbeugel in uw omgeving extra ongemak en onveilige situaties kan voorkomen.

Waarom een toiletbeugel gebruiken?

Een toiletbeugel of douchebeugel biedt u een stevig en praktisch punt om het opstaan en gaan zitten te vergemakkelijken. Dit kan een hele uitkomst zijn in het toilet, de douche of een bad. Dankzij een toiletbeugel blijft de gebruiker langer zelfredzaam en worden onveilige situaties meer voorkomen. Daarnaast kost het opstaan en gaan zitten dankzij een wandbeugel minder energie waardoor minder ongemak ontstaat.

toiletbeugels badkamer te koop

Welke soorten toiletbeugels / wandbeugels zijn te koop?

Er zijn verschillende toiletbeugels die met name te onderscheiden zijn aan de hand van het materiaal, de vorm, de lengte en de wijze van de wijze van bevestiging. De meeste wandbeugels zijn vervaardigd van kunststof of RVS. Het voordeel van kunststof is de hogere gevoelstemperatuur. Veel toiletbeugels zijn in meerdere lengte-maten verkrijgbaar. Hierdoor kan worden gekozen voor een maat die past bij de situatie.

Een andere belangrijke eigenschap is de manier van bevestigen van de wandbeugel. Er kan worden gekozen voor een vaste wandbeugel die wordt bevestigd door middel van schroeven. Dit type toiletbeugels is handig wanneer u zeker bent van de juiste positie van de beugel of in openbare gebouwen.

Wilt u liever eerste testen wat een geschikte plek is of de toiletbeugel op meerdere plekken wilt gebruiken, dan kan een wandbeugel met zuignappen een uitkomst zijn. Deze wandbeugels zijn mobiel toepasbaar.

Ten slotte kunt u kiezen voor een pakpaal. Dit type optrekbeugel kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld geen muur in de buurt is. De pakpaal ofwel grijppaal hoeft namelijk niet aan een muur te worden bevestigd. U vindt dit type beugel via de volgende link: pakpaal.

 

Op welke hoogte horen toiletbeugels?

Uit ervaring is gebleken dat een bepaalde positie van de beugel, zorgt voor het meeste gebruiksgemak. Er wordt geadviseerd om de toiletbeugel 10 centimeter voor de toiletpot te hangen. De hoogte van de beugel is afhankelijk van de lengte van de gebruiker. De beugel dient der mate hoog te hangen, dat er altijd aan gesteund kan worden. Zowel tijdens het optrekken, als tijdens het gaan staan.

Voor de zekerheid is het verstandig om de hoogte te bepalen samen met de gebruiker, voor de definitieve plaatsing.

 

Hoe een toilet wandbeugel plaatsen?

De meeste wandbeugels kunnen worden geplaatst door middel van schroeven. Het ophangen begint met het bepalen van de juiste positie voor de gebruiker. Geadviseerd wordt om dit samen met de gebruiker te bepalen. Op de volgende manier kan de wandbeugel worden geplaatst:

  1. bepaal of het materiaal van de wand sterk genoeg is voor de trekkrachten
  2. bepaal de juiste plek van de optrekbeugel
  3. houdt de toiletbeugel op de juiste plek en teken de boorgaten af met potlood
  4. plak tape op de boorgaten voor het boren. Dat voorkomt weg schieten van de boor op de tegels
  5. boor de gaten. Bepaald de lengte en doorsnee aan de hand van de schroeven en pluggen die u gaat gebruiken
  6. plaats de pluggen in de gaten
  7. plaats de toiletbeugel voor de gaten en draai de schroeven in de pluggen
  8. controleer voor gebruik of de beugel stevig is opgehangen

 

Wat is een badbeugel?

Een minder bekend type beugel is de badbeugel. Deze beugel biedt een fijn steunpunt tijdens het in en uit bad stappen. Hierdoor wordt uitglijden meer voorkomen en ontstaat er een veiliger en rustiger gevoel voor de gebruiker. Daarnaast wordt het opstaan gemakkelijker dankzij een badbeugel, waardoor minder inspanning nodig is en een bad nemen daardoor ook echt ontspanning blijft.

 

Zijn toiletbeugels met zuignappen wel veilig?

U kunt ook kiezen voor een wandbeugel dat bevestigd kan worden met sterke zuignappen. Het voornaamste voordeel van deze wandbeugels is de optie om de beugel te verplaatsen. Hierdoor kan de beugel bijvoorbeeld ook worden gebruikt in een hotel. Houdt er echter wel rekening mee dat de beugel na verloop van tijd weer los gaan. Zelfs de goede zuignappen, blijken in de praktijk toch te kunnen los schieten.