Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeDouchehulpmiddelen

Diverse douchehulpmiddelen te koop

Handige douchehulpmiddelen kopen kan u een hoop ongemak en onveilige situaties besparen. Namelijk ook bang om te vallen tijdens het douchen? Of kunt u ook moeilijk van het toilet opstaan of moeilijk lang onder de douche staan? Dan kan een toiletbeugel, toiletverhoger of een douchestoel kopen, u een hoop ongemak schelen. U blijft langer onafhankelijk en behoud uw levenscomfort.

Klik op de fotoknoppen voor de diverse douchehulpmiddelen.

Zoek
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: toiletverhogerdouchekrukdouchestoeltoiletbeugeltoiletstoel

Toiletverhogers

klik op de knop

Heeft u vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Douchekrukken

klik op de knop

Toiletbeugels

klik op de knop

Douchestoelen

klik op de knop

Toiletstoelen

klik op de knop

Informatie over douchehulpmiddelen

U vindt hier handige informatie over douchehulpmiddelen en toilethulpmiddelen. Voor informatie per douchehulpmiddel kunt u klikkn op de fotoknoppen.

Bij het kopen van toilethulpmiddelen en douchehulpmiddelen is de aangegeven prijs al inclusief Btw en extra kosten zoals bezorgkosten. Ook zijn de douchehulpmiddelen voorzien van een goede garantie en worden uw gegevens niet gebruikt voor reclamedoeleinden.

 

Wat zijn douchehulpmiddelen?

Jaarlijks raken vele mensen gewond in de badkamer en douche. Meestal is vallen de oorzaak van het letsel. Om dergelijk letsel te voorkomen, kunnen zogenaamde douchehulpmiddelen worden gebruikt in de badkamer. Naast de extra veiligheid, zorgen de hulpmiddelen ook voor minder ongemak. Dankzij de hulpmiddelen is namelijk vaak minder inspanning nodig tijdens het douchen of een toiletbezoek.
De badkamerhulpmiddelen kunnen er ook voor zorgen dat de gebruiker langer zelfredzaam blijft en/of langer kan blijven thuis wonen.

 

douchehulpmiddelen

 

Welke soorten douchehulpmidden zijn te koop?

U vindt hier handige uitleg over de verschillende soorten douche hulpmiddelen.

Douchekrukken
Voorkom vallen of onnodige belasting tijdens het douchen met een douchekruk. Ontspannen douchen kan weer met een “gewone” douchekruk, een driehoek douchekruk, douchekruk met draaibare zitting, badplank of verstelbare douchekruk. Handig voor senioren, mensen met minder kracht of een verminderd evenwichtsgevoel.


Douchestoelen
Voor extra gemak ten opzichte van een douchekruk, kan ook worden gekozen voor een douchestoel. Dankzij de armleuningen en rugleuning biedt een douchestoel namelijk meer comfort. Ook kan gekozen worden voor een verrijdbare douchestoel of een gecombineerde douche toiletstoel. Voor compact gebruik kan een inklapbare douchestoel of opklapbaar douchezitje worden gekozen. Indien gewenst met rugleuning en armleuningen.


Toiletbeugels
Bij minder kracht of stabiliteit kunnen toilethulpmiddelen zoals een toiletbeugel in het toilet of de badkamer, een fijn hulpmiddel zijn. Hierbij heeft u tegenwoordig al de keuze uit opklapbare toiletbeugels, badbeugels, wand toiletbeugels en sterke wandbeugels met zuignappen. Voor een overzicht van alle toiletbeugels klikt u op de afbeelding hiernaast of op de link.


Toiletstoelen
Wordt het bereiken van het toilet lastiger?  Dan kan een toiletstoel een uitkomst zijn. Zowel verrijdbare toiletstoelen als een toiletstoel op poten behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Maar ook een opvouwbare toiletstoel of verstelbare toiletstoel. Vaak wordt een bepaalde drempel gevoeld bij het kopen van een toiletstoel. Daarom adviseren we om eerst maar eens rustig de mogelijkheden te bekijken.


Toiletverhogers
Bij minder kracht in de benen, is gaan zitten en opstaan vanaf het toilet vaak lastiger. Een toiletverhoging zoals een toiletverhoger is in dat geval een fijn toilethulpmiddel. Er kan gekozen worden voor een vaste toiletverhoger, demontabele toiletverhoger of een toiletverhoger met armleuningen. Voor een totaal overzicht van toiletverhogers klikt u op de afbeelding hiernaast of op de link.

Badkamer tips tegen onveilige situaties

Naast de hulpmiddelen, zijn er meer aanpassingen aan te raden wanneer u meer veiligheid wilt in de badkamer en het toilet. Handige tips vindt u hier onder.

• voorkom vallen door losse badmatjes. Een anti slip mat kan vallen voorkomen
• gebruik een douchekraan dat qua temperatuur is begrenst. dat kan verbranding voorkoming wanneer de knop per ongeluk wordt te ver wordt verdraait.
• voorkom een te vochtige lucht, dit kan namelijk duizeligheid veroorzaken. Zorg voor voldoende ventilatie
• probeer zoveel mogelijk opstapjes en drempels te vervangen voor gelijkvloerse oplossingen. Dat kan vallen voorkomen
• voorkom vermoeidheid dankzij badkamerhulpmiddelen zoals douchebeugels, douchestoelen, toiletverhoging en drempelhulpen

Zijn douche hulpmiddelen alleen voor ouderen?

Met name ouderen maken gebruik van hulpmiddelen in de badkamer en het toilet. Echter kunnen ook andere mensen veel ongemak voorkomen dankzij de hulpmiddelen. Bijvoorbeeld voor de onderstaande soorten mensen kunnen de hulpmiddelen fijn zijn:

• mensen met flink overgewicht
• mensen met duizeligheidsklachten
• mensen met weinig kracht
• mensen met een fysieke beperking
• snel vermoeide mensen