Beoordeeld met Keurmerk

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeDaglichtlampen

Goede daglichtlampen te koop

Lichttherapie dankzij daglichtlampen kan ongemak bij u voorkomen. Daglichtlampen kunnen er namelijk voor zorgen dat een verlaging van uw energieniveau kan worden voorkomen. Daarnaast kunnen neerslachtige gevoelens meer worden voorkomen dankzij de lichttherapielampen. Bekijk de goede lampen of lees de handige informatie onderaan de pagina.

daglicht-tafellamp-te-koop
daglicht-tafellamp-waar-kopen

Daglicht tafellamp

Deze goede daglicht tafellamp kan een hoop ongemak bij u voorkomen. De bureaulamp is compact, modern en kwalitatief. Voorzien van heldere en zuinige led verlichting in verschillende standen. Bekijk hier.…
0 out of 5
daglichtlamp-te-koop-slaapritme
daglichtlamp-waar-kopen-dagritme

Daglichtlamp

De daglichtlamp kan minder zicht en vermoeidheid voorkomen. De goede daglichtlamp biedt fijn daglicht wat ten goede komt aan uw gezondheid. Steeds meer gebruikt, bijvoorbeeld door ouderen en in kantoren.…
0 out of 5
 139,00

Hoe werken daglichtlampen?

Tijdens de wintermaanden kunt een lager energieniveau hebben. Ook kunt u een neerslachtig gevoel ervaren. Deze twee symptomen kunnen worden veroorzaakt door een gebrek aan zonlicht. Doordat er tijdens de wintermaanden te weinig zonlicht op het netvlies valt, kunnen lichaamsprocessen ontregeld raken. Licht geeft de hersenen namelijk informatie over welke stoffen vrij gegeven moeten worden aan het lichaam. Dit wordt ook wel je biologische klok genoemd.

Om dit proces tijdens de donkere wintermaanden weer beter te reguleren, kunt u extra licht opvangen dankzij een daglichtlamp. Dit wordt ook wel lichttherapie genoemd. Goede daglichtlampen stralen geen UV straling uit. Hierdoor kunnen de lampen vrijwel zonder risico’s worden gebruikt. Het licht zorgt er voor dat je hersenen door hebben dat het dag is en je dus energie nodig hebt.

U kunt de lamp bijvoorbeeld aanzetten wanneer u aan een bureau werkt of aan een tafel zit te lezen of ontbijten. U kunt dus lichttherapie ontvangen terwijl u gewoon dagelijkse bezigheden uitvoert. De lampen kunnen zonlicht niet geheel vervangen maar zijn wel een goed alternatief.

daglichtlampen-te-koop-info

 

Wie kan een daglichtlamp gebruiken?

Eigenlijk zou iedereen lichttherapie kunnen gebruiken. De lampen werken namelijk ook preventief. Tijdens de wintermaanden kan je dus ongemakken zoals een futloos of neerslachtig gevoel voorkomen. Echter zijn de lampen ook handig bij:

• voorkomen / behandelen van een jetlag
• voorkomen / behandelen klachten bij wisselende diensten
• voorkomen / behandelen tijdens de (donkere) wintermaanden

Door een jetlag of ploegendienst is er een ontregeling van het dag-nacht ritme. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Het ritme kan weer grotendeels worden hersteld dankzij lichttherapie.

 

Welke daglichtlampen zijn er te koop?

Bij het kopen van deze speciale lampen is het van belang dat u kiest voor een lamp dat geen UV-straling uitstraalt. Verder kunt u kiezen uit allerlei vormen en maten. Bij het kopen kunt u denken aan de volgende zaken:

• Voeding: werkt de lamp op accu of netstroom?
• Lichtstanden: het is prettig wanneer de lamp meerdere standen heeft
• Prijs: de prijs is afhankelijk van de opties en kwaliteit
• Kleurtherapie: biedt de lamp wel of geen kleurtherapie?
• Extra opties: bevat de lamp functies zoals een timer en lichtstanden?

 

Wat is kleurtherapie?

Sommige daglichtlampen kunnen u ook kleurentherapie bieden. U kunt hier lezen wat kleurtherapie eigenlijk is. 

Kleuren wekken een bepaald gevoel op. Zo denken we bij groen aan de natuur, bij blauw aan water en de gezondheidszorg en bij rood aan romantiek en gevaar. Dankzij gekleurd licht kunnen we onze hersenen (positief) beïnvloeden. Dit is een eenvoudige manier om klachten te behandelen en voorkomen. 
Eén van de meest bekende klachten is het niet in slaap kunnen vallen. Dit wordt tegenwoordig vaak veroorzaakt door blauw licht. Blauw licht prikkelt namelijk de cellen in je netvlies voor langere tijd, zelfs als het licht al uit is. Hierdoor wordt in slaap vallen lastiger. Blauw licht ontstaat bijvoorbeeld door de beeldschermen van telefoons en televisies. Een daglichtlamp met kleuren kan een oplossing zijn voor dit probleem.

Sommige daglichtlampen hebben naast de gewone heldere kleur, ook rode verlichting als optie. Het rode licht kan voor het slapen gaan op u gericht worden. Bijvoorbeeld in de woonkamer of in de slaapkamer. Helder rood licht zorgt er voor dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat alleen helder rood licht van een Led-lamp goed werkt. Rood licht van een gloeilamp is namelijk minder helder.

 

Hoe lang moet ik een daglichtlamp gebruiken?

De tijdsduur van het gebruik verschilt per situatie. Dit is met name afhankelijk van de afstand tussen uw ogen en de lamp. Wanneer de lamp op circa 50 centimeter staat, zal het ongeveer 30 minuten per dag aan moeten zijn. Na vijf tot tien dagen zult u verschil kunnen gaan merken.
Tegenwoordig wordt er zelfs in ziekenhuizen al lichttherapie gegeven. Veel mensen hebben echter de voorkeur voor thuisgebruik. Dat scheelt namelijk reistijd en zo kunt u ondertussen gewoon iets anders doen. Zoals lezen, tv kijken of eten.

 

Waarom werkt een daglichtlamp wel maar een gewone lamp niet?

Veel mensen vragen zich af waarom een gewone lamp geen lichttherapie kan geven, maar een daglichtlamp wel. Dat komt door het soort verlichting. Een daglichtlamp heeft verlichting dat puur is bedoeld voor lichttherapie. Het is extra helder en is sterker dan bij gewone lampen. Zo kan er een hoeveelheid licht van wel 10.000 lux worden bereikt. Dit licht bevat geen UV straling zoals bij de zon wel zo is. U kunt de lamp dus veilig gebruiken. 

daglichtlampen-informatie-waar-kopen

 

Geeft een lichtwekker ook lichttherapie?

Tegenwoordig gebruik steeds meer mensen een lichtwekker. Dat is ook verstandig want het is wetenschappelijk bewezen dat u hierdoor energieker wakker zult worden. Een lichtwekker zal gedurende een half uur, steeds feller gaan branden. Dit simuleert de opkomst van de zon. Uw ogen zullen dit onbewust waarnemen, waarna uw lichaam wordt voorbereid om wakker te worden. Hierdoor zult u minder onverwachts wakker worden dan bij een gewone wekker. Indirect is dit dus ook een vorm van lichttherapie.

Een lichtwekker heeft een lichtsterkte van ongeveer 300 lux. Dit is niet sterk genoeg om ook te kunnen werken als daglichtlamp.

 

Bovenaan deze pagina kunt u verschillende soorten daglichtlampen bekijken.