Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeBracesRugbanden

Kwalitatieve rugbanden te koop

Rugbanden hebben al jaren hun waarde bij uiteenlopende rugklachten bewezen. Laat uw dag dus niet langer beïnvloeden door rugklachten maar bestrijdt de klachten met een fijn steuntje in de rug van een rugbrace.

Wanneer u twijfelt over een bepaalde rugbrace, kunt u de pagina eenvoudig in uw internetbrowser opslaan bij uw favoriete webpagina’s. Zo kunt u er nog even rustig over nadenken.

rugband
rugband

Rugband

Deze rugband is één van de meest gebruikte rugbanden. Mede dankzij het hoge draagcomfort, de hoge mate van steun en de verstelbaarheid. Deze rugbrace wordt ook gezien als industriële rugbrace.…
4.33 out of 5
rugband tegen lage rugpijn kopen

Rugband tegen rugpijn

Deze rugband tegen rugpijn is een verstelbare rugbrace ter behandeling van diverse rugklachten. De rugbrace is handig verstelbaar en biedt een hoog draagcomfort. De rugbrace biedt een goede ondersteuning. ✓…
4.00 out of 5
Ruggordel
lp ruggordel

Ruggordel

Deze ruggordel is voorzien van vier ingebouwde verstevigingen aan de rugzijde. De binnenzijde van de ruggordel is bekleedt met badstof, de buitenzijde met neopreen. Hierdoor een goed draagcomfort en warmtebehoud.…
4.50 out of 5
Sport rugband
sport rugbrace waar te koop

Sport rugband

Deze sport rugband biedt een goede verstelbare steun aan de rug, net als andere rugbanden. Echter is deze rugbrace extra ventilerend waardoor het ook prettig is tijdens sporten en werken..…
4.50 out of 5
Zwangerschapsband
zwangerschapsband buik

Zwangerschapsband

Deze zwangerschapsband kan vaak onopvallend onder kleding worden gedragen. De zwangerschapsband is een fijne buikband en rugband tijdens de zwangerschap. Door het dragen worden klachten behandeld en voorkomen. Ontdek hier.…
4.50 out of 5
industriele rugband
industriele rugbrace rugband

Industriële rugband

Deze industriële rugband onderscheidt zich door de toevoeging van schouderbanden. Dit voorkomt het afzakken van de rugband waardoor de brace extra geschikt is bij werkzaamheden. Bekijk de industriële rugband hier…
5.00 out of 5
rugwarmer-angora
angora rugwarmer

Rugwarmer

Deze populaire rugwarmer is heerlijk voor mensen met een slechte doorbloeding en bij een koud gevoel in de rug en onderbuik. Bijvoorbeeld bij mensen met Reuma is de rugwarmer fijn.…
4.50 out of 5
Rugband met magneten
mcdavid Rugband met magneten

Rugband met magneten

De rugband met magneten biedt dankzij de magnetische werking de wetenschappelijk bewezen infrarood techniek. De doorbloeding zal hierdoor in de rug verbeteren. Uiteraard biedt de magnetische rugband ook goede ondersteuning.…
5.00 out of 5
elastische-rugbrace-te-koop

Elastische rugbrace

Deze elastische rugbrace heeft een hoog draagcomfort en is extra elastisch. Sporten en werkzaamheden zijn hierdoor onbelemmerd mogelijk. De rugband is naar uw eigen wens verstelbaar. Recent ontwikkeld. Bekijk hier.…
4.50 out of 5
onderrug-brace-kopen
rugbrace-onderrug-bekken-klachten-pijn-kopen

Onderrug brace

Deze goede onderrug brace kan u helpen bij lage rugklachten en bekkenklachten. De rugband is voorzien van een afneembare pelotte. Zo biedt de goede rugbrace u verschillende mogelijk. Bekijk hier.…
0 out of 5

Informatie over rugbraces

U vindt hier handige informatie over rugbraces. Bijvoorbeeld de antwoorden op de meest gestelde vragen over rugbanden. Neem bij een eventuele vraag, gerust even contact met ons op.

Hoe werkt een rugband?

Bij rugklachten kan in bepaalde gevallen het gebruik van een rugband (ruggordel) nuttig zijn. Een rugband zorgt namelijk voor extra stabiliteit en verminderd de belasting op de rug. De rugspieren worden hierdoor minder belast.
Ook zorgt een rugband voor een betere houding waardoor de band ook een preventieve werking kan hebben. Daarnaast bieden bepaalde rugbraces extra bescherming aan de rug, mede dankzij ingebouwde baleinen.

 

Wanneer een rugband kopen?

Een rugband kan bij diverse rugklachten nuttig voor u zijn. Bij elke rugbrace staat vermeld welke rugklachten behandeld worden door de brace. Rugbraces kunnen u helpen bij rugklachten zoals:

• Lage rugpijn
• Ischias
• Reuma (Artrose)
• Spondylodese (vastgezette wervels)
• Osteoperose
• Hernia
• Instabiliteit van de onderrug

Een rugbrace kan ook een preventieve werking hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een industriële rugbrace en sport rugbrace. Tijdens werkzaamheden en sporten ontstaat soms extra belasting op de rugspieren. Een brace kan de belasting verlagen en zorgen voor meer stabiliteit. Rugklachten kunnen hierdoor (gedeeltelijk) worden voorkomen.

 

Zijn rugbraces zowel voor de onderrug als bovenrug?

De meeste rugbraces zijn geschikt voor de onderrug en middenrug. De meeste rugklachten zullen namelijk in dit gedeelte van de rug optreden. Heeft u toch rugklachten in de bovenrug? Dan zijn er ook speciale hoge rugbanden. Deze bieden steun aan de gehele rug.

 

Is een zwangerschapsband alleen voor de rug?

Een zwangerschapsband is eigenlijk een combinatie van braces, doordat er tijdens de zwangerschap vaak rond meerdere gewrichten gelijktijdig klachten ontstaan. Een zwangerschapsband is zodoende een combinatie van een rugband, bekkenband en buikband.
Een zwangerschapsband kan hierdoor ondersteuning bieden aan de rug en rugklachten bestrijden. Daarnaast werkt het als buikbandage waardoor de buikspieren ondersteunt worden, wat ook weer positief van invloed is op de rug.

Ten slotte werkt de zwangerschapsband als bekkenband zodat ook bekkenklachten kunnen worden bestreden. Bekkenklachten kunnen namelijk tijdens de zwangerschap ontstaan door instabiele bekken en lossere gewrichtsbanden en bindweefsel.

 

Wat is een rugwarmer?

 

Een speciaal type rugband is de rugwarmer. Deze biedt (vrijwel) geen ondersteuning maar zorgt voor een prettige warmte. Deze therapeutische warmte ontstaat door de toepassing van Angora wol. Dit ventilerende materiaal behoudt de lichaamswarmte. Dankzij de hogere temperatuur van de onderrug, zullen de spieren meer ontspannen en de doorbloeding wat verbeteren.

Een rugwarmer dragen kan fijn zijn bij:

• Reuma
• Verslechterde doorbloeding
• Koude onderrug
• Gewrichtsklachten (bijv. de bekken)

 

Wat zijn de nadelen van rugbraces?

Uiteraard hebben rugbraces ook nadelen. Zo kan de rugbrace de bewegingsvrijheid wat beperken. Dit verschilt per type brace maar (gevoelsmatig) zullen bewegingen wat beperkter kunnen zijn.
Een ander nadeel is de zichtbaarheid van rugbraces. Onder strakkere kleding kan de brace namelijk zichtbaar zijn. Ten slotte kan een rugband niet altijd gedragen worden door mensen met bepaalde huidziekten. In dergelijke gevallen kan namelijk irritatie optreden.
Dit zijn de voornaamste nadelen van rugbraces die voornamelijk naar voren komen uit praktijkervaringen. Echter zijn de ongemakken zonder het dragen van een rugbrace, vaak groter. Zodoende kiezen veel mensen toch voor de fijne extra steun.

 

Kan ik een rugbrace ook voor sporten gebruiken?

Bepaalde rugbraces zijn geschikt te gebruiken tijdens sporten. Dergelijke rugbraces zijn vaak extra ventilerend waardoor ook tijdens sporten een goed draagcomfort ontstaat. Daarnaast zijn sport rugbraces vaak wat extra soepel zodat bewegingen nog goed mogelijk zijn.

Een sport rugbrace verminderd de belasting op de rugspieren tijdens de bewegingen van de sport. Doordat er minder klachten ontstaan is de sport vaak beter te beoefenen. Ook wordt de kans op nieuwe blessures verlaagd.

Heeft u ondanks de rugbrace informatie nog een vraag? Neem dan gerust even contact met ons op. Bijvoorbeeld via de handige chatservice (links onder in het scherm).