Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeBracesKniebraces

Kniebraces te koop van hoge kwaliteit

U vindt hier meerdere typen kniebraces, kniebanden en kniebandages. Klik op de kniebraces voor een uitleg per kniebrace. Lees hier alles over knieklachten.

Tip: twijfelt u nog over een kniebrace? In dat geval kan de pagina worden opgeslagen bij uw favorieten. Zo kunt u er nog even rustig over nadenken.

Elastische kniebandage
elastische kniebandage waar te koop

Elastische kniebandage

Deze fijne elastische kniebandage biedt de voordelen van kniebandages. Echter behoudt deze kniebandage ook therapeutische warmte dankzij het neopreen. Dit is fijn voor de spieren, het kniegewricht en de doorbloeding.…
4.50 out of 5
knieorthese met scharnieren te koop brace

Knieorthese met scharnieren

Deze knieorthese is een hoogwaardige kniebrace met scharnieren. Dankzij de knieorthese biedt ondersteuning en voorkomt overstrekking dankzij de scharnieren. De natuurlijke bewegingen worden niet gehinderd door de scharnieren. Bekijk hier.…
4.50 out of 5
Meniscus kniebrace
Meniscus kniebrace

Meniscus kniebrace

Deze meniscus kniebrace dankt zijn naam aan de effectiviteit bij meniscusklachten. Mede dankzij de U-vormige pelotte aan de voorzijde van de kniebrace. Klik op de meniscus kniebrace voor meer informatie.…
5.00 out of 5
patellaband knie kopen

Patellaband

Deze patellaband is vervaardigd van goede materialen en wordt dan ook al jaren internationaal toegepast. Voorzien van een ingebouwd drukpunt voor een extra gerichte behandeling. Bekijk de patellaband hier beter.…
4.00 out of 5
patellabandje
Bauerfeind-Genupoint-binnenkant-en-buitenkant

Patellabandje

Dit pattelabandje onderscheidt zich van andere pattelabandjes, door de speciale gel drukpunten. Het patellabandje is namelijk voorzien van gel drukpunten die extra gericht specifieke klachten behandelen. Bekijk het patellabandje hier.…
4.00 out of 5
brace voor de knie
bauerfeindgenutrain brace

Brace voor de knie

Deze brace voor de knie is een comfortabele kniebrace zelfs geschikt tijdens werkzaamheden en sporten. Extra effectief door de ringvormige pelotte rond de voorzijde. Zelfs internationaal zelfs door topsporters gebruikt.…
4.50 out of 5
Sport kniebrace
Sport kniebrace zonder sleeve

Sport kniebrace

Deze sport kniebrace is een speciaal type kniebrace. Het is namelijk voorzien van een web van banden in plaats van harde onderdelen waardoor het geschikt is bij teamsporten. Bekijk hier.…
5.00 out of 5
Kniespalk

Kniespalk

De kniespalk zorgt voor een goede fixatie van de knie. De kniespalk biedt echter wel een goed draagcomfort. De brace is voorzien van verstelbare banden en is eenvoudig te plaatsen.…
4.00 out of 5
Kniebandage

Kniebandage

Deze kniebandage is een fijne steun bij lichtere knieklachten. Gemaakt van ventilerend en elastisch materiaal. Kniebandages behandelen knieklachten als vocht in de knie, kneuzingen en verminderde bloedcirculatie. Lees hier verder.…
4.00 out of 5
kniewarmers Angora

Kniewarmers

Deze kniewarmers zijn gemaakt van Angora wol. Hierdoor blijven de knieën lekker warm. Dit is fijn bij knieklachten als Reuma of slechte doorbloeding. Dankzij de fijne resultaten steeds meer gebruikt.…
4.50 out of 5
stevige kniebrace te koop banden

Stevige kniebrace

Een stevige kniebrace kan een hoop ongemak voorkomen. Dankzij een goede en stevige kniebrace kan de belasting worden verminderd op het kniegewricht. Ook kunnen foute bewegingen worden voorkomen. Bekijk hier.…
5.00 out of 5
knieschijf kniebrace bestellen

Knieschijf kniebrace

Deze goede knieschijf kniebrace zorgt voor stabilisatie van de knieschijf. Fijn bij diverse knieklachten zoals de knieschijf uit de kom, verstuiking en het Patella femoraal syndroom. Bekijk hier. Bekijk hier.…
0 out of 5
huidkleurige kniebrace te koop beige

Huidkleurige kniebrace

Deze huidkleurige kniebrace onderscheidt zich dankzij het hoge draagcomfort. Daarom is de beige kniebrace ook geschikt tijdens werken en sporten. Zelfs bij sporten als wandelen, hardlopen en volleyballen. Bekijk hier.…
0 out of 5

Kniebrace informatie

U vindt hier uiteenlopende informatie ver kniebraces en knieklachten. Zo kunt u de knieklachten zo goed mogelijk behandelen en extra ongemak worden voorkomen.
Knieklachten zijn veel voorkomende klachten. Mede doordat het kniegewricht veel wordt gebruikt en een hoge belasting te verduren heeft. Bij knieklachten kan behandeling door een fysiotherapeut of middels kniebraces fijn zijn. U vindt hier meer handige informatie over kniebraces.

Waarom een kniebrace kopen?

Een kniebrace verminderd pijn, behandeld klachten en zorgt voor een stabieler gevoel. Hierdoor kan een kniebrace een hele uitkomst zijn bij knieklachten. Een kniebrace kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij:

• Reumatoïde Artritis
• instabiele knie
• knieschijfklachten
• Artrose in de knie
• Meniscusklachten
• overbelasting van het kniegewricht
• slijtage

 

Hoe werken kniebraces?

Een kniebrace zorgt voor een hogere stabiliteit van het kniegewricht. Daarnaast wordt de doorbloeding verbeterd waardoor bepaalde knieklachten sneller kunnen herstellen. Door een verbeterde doorbloeding zullen afvalstoffen namelijk sneller worden afgevoerd. Tevens zal er extra zuurstof kunnen worden toegevoerd bij het kniegewricht.

Bepaalde kniebraces zorgen daarnaast dat de knie geen foute bewegingen kan maken, zoals een overstrekking. Foute bewegingen worden voorkomen door middel van banden of scharnieren. Een kniebrace met scharnieren zorgt tevens voor een soepelere buigbeweging van de knie.

• Meer stabiliteit
• Foute bewegingen worden verminderd
• Pijnklachten worden verminderd
• Verbeterde doorbloeding
• Minder beperking bij werkzaamheden en sporten

 

Een knieband, kniebandage, kniespalk of kniebrace kopen?

Er zijn verschillende typen braces voor de knie. Soms iset moeilijk om de voor u juiste brace te kiezen. Daarom vindt u hier een handige uitleg.
Een kniebrace is vaak ontwikkeld voor de middelzware tot zware typen knieklachten. Een knieschijfbrace is specifiek bestemd voor klachten rond de knieschijf.
Een kniebandage is bestemd voor een lichtere mate van ondersteuning en voor lichtere typen knieklachten. Zo kan een kniebandage u bijvoorbeeld helpen bij knieklachten als vocht in de knie (dikke knie), een stijve knie, verminderde bloedcirculatie en een lichte kneuzing.

Bij het kopen van een kniebrace kunt u letten op de volgende zaken:

• Wel of geen scharnieren (vaak alleen nodig wanneer foute bewegingen moeten worden voorkomen)
• De hoeveelheid benodigde steun. Wel of geen extra steunbanden of verstevigingselementen (baleinen)
• Kwaliteit (goedkopere braces bieden vaak minder steun en draagcomfort)
• Kniebrace, kniebandje of kniebandage. Afhankelijk uw klachten

 

Wanneer een kniespalk kopen?

Een opvallend type kniebrace is de kniespalk. Deze zorgt er voor dat het kniegewricht wordt gefixeerd en zo foute bewegingen worden voorkomen. Dit type brace wordt met name in de beginfase van het behandeltraject gebruikt. Daarnaast alleen in de gevallen wanneer het kniegewricht niet mag bewegen.
Dankzij de immobilisatie kan een kniespalk verstandig zijn na bepaalde knieoperaties en tijdens de revalidatie van bepaalde knieklachten.

 

Wat zijn de nadelen van kniebraces?

Uiteraard hebben kniebraces naast de voordelen, ook enkele nadelen. Zo kan een kniebrace de (gevoelsmatige) bewegingsvrijheid van de knie wat beperken. Zonder de brace voelt de knie wat vrijer. Bijvoorbeeld tijdens een beweging als hurken.
Daarnaast kan een wat onprettige lichaamswarmte ontstaan tijdens het dragen van de brace. Echter zorgt deze warmte wel voor een verbeterde doorbloeding in de knie. De huidige moderne braces zijn echter vaak vervaardigd van ventilerende materialen.

 

Informatie over knieklachten

Veel voorkomende klachten zijn knieklachten. Het kniegewricht is een veel belaste gewricht door het lichaamsgewicht en de schokbelasting die de knie moet verwerken. Er bestaan uiteenlopende typen knieklachten en zodoende ook diverse behandelmethoden. In dit artikel vindt u overzichtelijk informatie over knieklachten en de behandeling er van.

knieklachten kniebraces informatie

 

Hoe kan je knieklachten behandelen?

Hoe uw knieklachten behandeld kunnen worden, is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kunt u denken aan de mate van de klachten, het type klacht, uw leeftijd, uw bewegingspatroon en hoe lang de klachten al aanwezig zijn. Globaal gezien zijn er de volgende behandelen mogelijk van knieklachten:

• fysiotherapie
• rust
• kniebrace
• medicijnen

Fysiotherapie kan in veel gevallen de klachten (gedeeltelijk) wegnemen. Bijvoorbeeld door oefeningen en tips met betrekking tot rust en een kniebrace.

Rust zorgt er voor dat de spieren en pezen de tijd krijgen te herstellen. Bijvoorbeeld na een beschadiging zoals overbelasting.

Een kniebrace zorgt er voor dat de spieren worden ontlast en zo de tijd en energie krijgen om te herstellen. Ook worden pijnklachten verminderd. Kniebraces zorgen ook dat foute bewegingen worden voorkomen, bijvoorbeeld bij instabiliteit in de knie.

Ten slotte kunnen medicijnen de pijn (tijdelijk) weg nemen en een ontsteking behandelen. Medicijnen worden vaak gebruikt wanneer het gaat om blijvende knieklachten, zoals bij een ziekte als Reuma, Osgood-Schlatter en Artrose (vorm van Reuma).

soorten knieklachten

Hoe kan je knieklachten voorkomen?

Knieklachten die worden veroorzaakt door een ziekte, zijn vaak niet te voorkomen. Echter ontstaat een groot deel van klachten door oorzaken als overbelasting, een ontsteking, irritatie, beknelling of een gescheurde spier of pees. Dergelijke oorzaken kunnen wel voorkomen worden.
Tips om knieklachten te voorkomen:

• Vermijd overgewicht om overbelasting te voorkomen
• Vermijd te veel lopen op hoge hakken
• Draag goede schoenen. Met name bij sporten i.v.m. de demping van schokbelasting
• Zorg voor voldoende beweging, bijvoorbeeld d.m.v. fietsen

 

Welke soorten knieklachten zijn er?

U vindt hier informatie over veel voorkomende knieklachten.

Meniscusklachten
Door een foute beweging kan een meniscus scheuren. Hierdoor ontstaat in veel gevallen een vochtophoping in de knie waardoor minder bewegingsvrijheid ontstaat. Ook wordt de knie ook vaak pijnlijk.
Een meniscus is een stukje elastisch kraakbeen dat zorgt voor een soepele beweging van de knie.

Instabiele knie
Wanneer instabiliteit in de knie optreedt, kunt u ‘door de knie gaan’. Een instabiel gevoel waarbij de knie plotseling naar beneden zakt. Een instabiele knie bestaat in een actieve en passieve vorm. Bij de passieve vorm ligt de oorzaak bij de weke delen in de knie (kraakbeen, meniscus, pezen en banden). Een passieve instabiele knie kan niet worden behandeld door training. Vaak is er sprake van een letsel, zoals een scheurtje of ontsteking.
Bij de actieve vorm ligt de oorzaak bij de spieren.
Een instabiele knie kan worden voorkomen door de beenspieren voldoende te trainen. Vaak onder begeleiding van een fysiotherapeut.

knieklachten informatie

Reuma
Ook door de ziekte Reuma kunnen klachten in de knie ontstaan. Vaak zijn dit blijvende klachten en kunnen de klachten alleen worden verminderd en niet worden weggenomen. Reuma kan zorgen voor een ontsteking in de knie waardoor pijn ontstaat. Zeker tijdens koud en vochtig weer.
Knieklachten door Reuma zijn alleen te behandelen door medicijnen. Wel kan de pijn een beetje worden voorkomen door beweging.

Geblokkeerd kniegewricht
Door bijvoorbeeld een val, kan een stukje van het kniegewricht afbreken en tussen de bewegende delen komen. Hierdoor kan het kniegewricht (deels) geblokkeerd raken. In dat geval zal in de meeste gevallen een (kijk)operatie nodig zijn. Neem in geval van een geblokkeerde knie, contact op met uw huisarts.

Knieslijmbeursontsteking
Om het kniegewricht en de pezen te beschermen, is de knie voorzien van kussentjes. Wanneer de knieën veel op de grond leunen, kunnen deze kussentjes (slijmbeurzen) overbelast raken. Hierdoor kan een knieslijmbeursontsteking ontstaan. Hierdoor ontstaan pijnklachten. Een knieslijmbeursontsteking komt in verhouding veel voor bij beroepen als

Artrose in de knie (slijtage)
Tussen de bewegende delen in de knie, zit kraakbeen zodat de knie soepel kan bewegen. Op latere leeftijd kan dit kraakbeen dunner worden, wat Artrose wordt genoemd. Door het dunner wordende kraakbeen kan pijn ontstaan en een dikke knie ontstaan (vocht in de knie).

Kruisbandklachten
Door een foute beweging kunnen de kruisbanden beschadigd raken. De kruisbanden houden de botten als een geheel bij elkaar. Bij een foute beweging kunnen de kruisbanden inscheuren. Dit komt bijvoorbeeld voor bij sporten zoals voetbal en basketbal. Vaak ontstaat het letsel aan de voorste kruisband.
Wanneer kruisbandletsel ontstaat is vaak een knallend geluid te horen, met vervolgens een sterke pijn.

 

Zijn kniebraces dragen nuttig?

Een deel van de klachten zijn te behandelen door middel van een kniebrace. Kunnen de klachten niet met een kniebrace worden behandeld, dan kan de brace soms in ieder geval de bewegingsmogelijkheden verbeteren. Dankzij een kniebrace kan bijvoorbeeld soms toch gesport of gewerkt worden.
Naast een kniebrace, kunnen ook loopkukken nuttig zijn. Dankzij het lopen met de krukken, zal de belasting op de knie afnemen. Het herstel kan hierdoor worden bevorderd. Voorbeelden van krukken vindt u via de volgende link: loopkrukken.