Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeBracesDuimbraces

Fijne duimbraces te koop tegen ongemak

U vindt hier meerdere typen duimbraces en duimspalken. Dankzij een duimbrace worden klachten correctief en preventief bestreden.

Tip: twijfelt u nog wat over een duimbrace? Dan kunt u de pagina ook opslaan bij uw favorieten. Zo kunt u later nog eens rustig weer kijken.

sport duimbrace waar kopen

Sport duimbrace

Deze sport duimbrace is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens sporten en werkzaamheden. De sport duimbrace biedt een goede fixatie van de duim maar zal de bewegingsvrijheid zo min mogelijk beperken.…
5.00 out of 5
pols duimbrace te koop zwart spalk
pols duimbrace te koop steun

Pols duimbrace

Deze pols duimbrace is een goede combinatie tussen een polsbrace en een duimbrace. De pols duimbrace biedt een goede ondersteuning met een goed draagcomfort. Handig verstelbaar per onderdeel. Ontdek hier.…
4.50 out of 5
Manutec duimbrace beige
duimbrace manutec kopen

Manutec duimbrace

De Manutec duimbrace is veel gebruikte duimbrace. Mede dankzij de ventilerende eigenschappen, het goede draagcomfort en de fijne ondersteuning. Goede draagcomfort dankzij vernieuwende foam materialen. Verkrijgbaar in het twee kleuren..…
4.60 out of 5
artrose duimbrace te koop
artrose duimbrace kopen steun

Artrose duimbrace

De Artrose duimbrace is een duimbrace dat zeer geschikt is bij Artrose in de duim. De Artrose duimbrace is ook geschikt bij duimklachten als Reuma, instabiliteit en RSI. Weinig bewegingsbeperking.…
4.50 out of 5
Polsspalk
Polsspalk kopen

Polsspalk

De polsspalk biedt een goede fixatie aan de pols en duim. Foute bewegingen van de pols worden dankzij de fixatie voorkomen. De polsspalk biedt een goed draagcomfort en is verstelbaar.…
4.25 out of 5
waterbestendige duimbrace kopen
duimbrace waterbestendig

Waterbestendige duimbrace

Deze waterbestendige duimbrace biedt een goede fixatie en verminderd pijnklachten. Desondanks biedt de duimbrace een hoog draagcomfort en is het geschikt in water. Handig bij zwemmen en douchen. Ontdek hier.…
5.00 out of 5

Waarom een duimbrace dragen?

Goede duimbraces kunnen duimklachten behandelen en zelfs voorkomen. Elke duimbrace is ontwikkeld voor bepaalde typen duimklachten. Eenvoudig gezien kunnen duimbraces ongemak voorkomen doordat:

• de duim extra ondersteuning ontvangt zodat de duimspieren worden ontlast
• de duim kan worden gefixeerd zodat foute bewegingen zoals overstrekking worden voorkomen
• de duim extra bescherming krijgt. Bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden en sporten
• de duim dankzij therapeutische warmte een verbeterde doorbloeding kan krijgen

 

Wanneer een duimbrace kopen?

Er zijn tegenwoordig duimbraces ontwikkeld tegen diverse typen duimklachten. Per duimbrace wordt aangegeven voor welke klachten de brace geschikt is. Een duimbrace aanschaffen kan bij de aangegeven duimklachten in veel gevallen daadwerkelijk baat bieden.

Wanneer moet ik juist geen duimbrace dragen? In veruit de meeste gevallen heeft het dragen van een duimbrace geen nadelige gevolgen. Alleen in geval van een huidziekte, kan contact met het materiaal worden afgeraden. Wilt u zekerheid? Raadpleeg dan uw arts of fysiotherapeut.

Een duimbrace dragen kan bij duimklachten als:

• verrekking
• verstuiking
• overstrekking
• skiduim (pijnlijke binnenzijde van het duimgewricht)
• Reuma
• Artrose
• Quervain
• ontsteking

 

Wat is een duimspalk?

Een duimbrace biedt ondersteuning en bescherming aan de duim. Een duimspalk zorgt echter ook voor een goede fixatie, waardoor de duim geen foute bewegingen kan maken. Ook wordt de duim hierdoor nog extra beschermt. Dankzij deze eigenschappen kan een duimspalk u effectief helpen bij duimklachten zoals Artrose, Quervain, Reuma, overstrekking of een skiduim.

Naast duimspalken, kan er ook worden gekozen voor een pols duimspalk. Dit type spalk is een gecombineerde polsspalk en duimspalk.

duimbraces waar te koop

 

Duimbraces ook te dragen bij sporten en werken?

De meeste braces kunnen ook tijdens beweging zoals sporten en werken worden gedragen. Vaak is de bewegingsvrijheid nog voldoende voor de benodigde bewegingen. U kunt zelfs kiezen voor een duimbrace dat bestand is tegen vocht, zodat bijvoorbeeld zelfs gezwommen kan worden.
Ook kan er voor worden gekozen om de steun van de brace, tijdelijk iets lichter in te stellen. Hierdoor ontstaat extra bewegingsvrijheid voor het duimgewricht.
Per duimbrace staat vermeld of het geschikt is bij sporten en werken.

 

Hoe de juiste duimbrace maat bepalen?

De meeste duimbraces zijn te koop in verschillende maten. In elke productbeschrijving staat (bijna onderaan) uitgelegd hoe u bij dat type brace, de juiste maat kunt bepalen. Meestal dient te omtrek van de middenhand of pols te worden opgemeten. Met de gemeten omtrek kan in de maattabel worden herleid welke maat voor u geschikt is.

Ten slotte kunt u bovenaan de pagina (rechts van de bovenste foto), op het keuzemenu van de maten klikken. Alle maten worden zichtbaar, waarna u de juiste maat kunt aanklikken. Hierna kan de polsbrace in uw winkelwagen worden geplaatst.

 

Hoe lang moeten duimbraces worden gedragen?

Hoelang het dragen van de brace nodig is, verschilt nogal per situatie. De lengte van de periode is bijvoorbeeld afhankelijk van de soort duimklachten en de mate van de klachten. In de meeste gevallen zal een duimbrace in ieder geval wel enkele weken gedragen moeten worden. Het duimgewricht zal goed tot rust moeten kunnen komen, om vervolgens te kunnen herstellen.