Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeBracesBuikbanden

Diverse buikbanden te koop tegen ongemak

Twijfelt u over één van de buikbanden? Dan kunt u de pagina opslaan bij uw favorieten en later nog eens rustig weer de buikbanden bekijken. Of neem bij een vraag gerust even contact met ons op.

navelbreukbandage
navelbreuk breukband

Navelbreukband

De navelbreukband is een effectief hulpmiddel bij een navelbreuk, buikbreuk of littekenbreuk. Voorzien van een pelotte voor een extra effectieve behandeling. Minder pijnklachten, betere doorbloeding, sneller herstel en geen uitstulping.…
4.70 out of 5
GM rompbandage

Rompbandage

Een rompbandage is een fijne buikband die verschillende klachten kan behandelen. De rompbandage kan buikpijn minder voelbaar maken, een (grote) buikbreuk behandelen en ongemak wegnemen bij belasting op de longen.…
4.17 out of 5
buikband-na-bevalling-steun-te-koop
buikband bevalling zwangerschap bestellen

Buikband na zwangerschap

Deze buikband na zwangerschap is verkrijgbaar in beige of zwart. De fijne band is een hoogwaardige en veel verkochte buikband voor na de zwangerschap. De buikband voorkomt en behandeld klachten.…
4.83 out of 5
Zwangerschapsband
zwangerschapsband buik

Zwangerschapsband

Deze zwangerschapsband kan vaak onopvallend onder kleding worden gedragen. De zwangerschapsband is een fijne buikband en rugband tijdens de zwangerschap. Door het dragen worden klachten behandeld en voorkomen. Ontdek hier.…
4.50 out of 5
Ribbandage ribband
Ribbandage vrouwen

Ribbandage

Een ribbandage verdeeld druk en pijnklachten waardoor de pijn minder voelbaar wordt. Ook zal ademen weer gemakkelijker gaan. Bijvoorbeeld bij gekneusde ribben. De ribbandage is voor dames en heren verkrijgbaar…
4.00 out of 5
sluitband te koop zwangerschap
sluitband-kopen-buik-zwangerschap-bevalling

Sluitband

De sluitband is een fijne buikband, rugband en bekkenband voor na de bevalling. Het biedt fijne voordelen waardoor ongemak na de bevalling wordt voorkomen. De sluitbanden worden hierdoor veel gebruikt.…
4.63 out of 5
Buikwandbreuk-band-te-koop
buikwandbreuk-band-kopen

Buikwandbreuk band

De buikwandbreuk band kan u helpen bij een buikbreuk, littekenbreuk of navelbreuk. De buikbreukband behandeld pijnklachten, verminderd een uitstulping en verbeterd de doorbloeding. De buikbreuk zal hierdoor sneller kunnen herstellen.…
4.50 out of 5
stoma buikband waar kopen

Stoma buikband

Een stoma buikband kan extra ongemak voorkomen. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de stoma, bij rugklachten of een buikbreuk zoals een navelbreuk of littekenbreuk. Sporten en werken kan weer gemakkelijker worden.…
0 out of 5
 112,00
pelotte-en-hoes-voor-navelbreukband

Pelotte voor navelbreukband

U vindt hier een pelotte en een hoesje behorende bij de veel gebruikte navelbreukband. Handig wanneer een ander hoesje gewassen wordt of wanneer u helaas last heeft van twee buikbreuken.…
0 out of 5
zachte buikband te koop

Buikband

Een buikband kan u een fijne steun geven, wat een hele uitkomst kan zijn bij lichte klachten. Deze zachte buikband is extra soepel omdat het geen verstevigingen bevat. Bekijk hier.…
4.00 out of 5
zwangerschapsbrace-te-koop-steun-buik-rug
zwangerschapsbrace-buik-rug-steun-kopen

Zwangerschapsbrace

Deze zwangerschapsbrace biedt goede steun aan de onderrug en onderbuik via een stevige band. Het bovenste gedeelte van de zwangerschapsband is van dunner materiaal en biedt ook een fijne steun.…
0 out of 5

 

Er zijn diverse soorten buikbanden te koop voor verschillende typen buikklachten. U vindt hier meer informatie over de werking en mogelijkheden van buikbanden.

Welke typen buikbanden zijn er te koop?

De verschillende soorten buikklachten vereisen ook verschillende behandelmethoden van de buikbanden. U vindt hier een overzicht van de verschillende soorten buikbanden om zo juist de buikband te vinden, die voor uw klachten geschikt zijn.

Rompbandages: biedt een goede steun aan de buik en rug. De rompbandage heeft een hoogte van 20 of 25 centimeter en is daarom geschikt bij grotere buikbreuken of een gevoelige buik.

Buikbanden na de bevalling: dit type buikband wordt ook wel een sluitband genoemd. Deze banden worden gedragen rond de buik, maar kunnen ook gedeeltelijk rond de bekken worden gedragen. De buikband zorgt na de bevalling dat zwangerschapsklachten worden behandeld en voorkomen.

Navelbreukbanden: dit type buikband is speciaal ontwikkeld voor buikbreuken. Hieronder vallen navelbreuken, buikbreuken en wondbreuken. De navelbreukband is voorzien van een pelotte (drukkussentje) dat kan worden geplaatst op de buikbreuk. Hierdoor ontstaat een extra gerichte en effectieve behandeling. Meer informatie over een navelhernia vindt u via de volgende link: wat is een navelbreuk?

Zwangerschapsbanden: een buikband voor tijdens de zwangerschap wordt zwangerschapsband genoemd. Dit type brace ondersteunt de buik en rug. Hierdoor zullen klachten kunnen worden behandeld en voorkomen. De spieren zullen minder worden belast, zodat ook minder vermoeidheid ontstaat. Bewegingen zijn hierdoor weer beter mogelijk.

Ribbraces: ook ribbraces kunnen vallen onder buikbandages. Sommige banden kunnen namelijk zowel voor de buik als de ribben worden gebruikt. Een ribbrace zorgt voor drukverdeling waardoor klachten vaak minder waarneembaar zullen zijn.

Stoma buikbanden: het dragen van een buikband kan lastig zijn wanneer u een stoma heeft. Daarom zijn er speciale stoma buikbanden ontwikkeld. Deze speciale buikbanden bieden dezelfde steun als gewone buikbanden, maar zijn ook voorzien van een opening. Het stomazakje kan door de opening worden gedaan, zodat de buikband niet meer op het zakje drukt. Vervolgens kan de gewenste steun worden ingesteld met de klittenbandsluiting.

Elastische buikbanden: dit soort banden zijn van zacht en elastisch materiaal. Ze banden zijn bedoeld voor lichte buikklachten en rugklachten. Ook kan een dergelijke brace fijn zijn ter bescherming. Deze banden hebben vaak geen verstevigingen in het materiaal verwerkt. Een rompbandage heeft dit vaak wel wat meer.

buikbanden-te-koop-info

 

Hoe werken buikbanden?

Tijdens het dragen van de buikbrace wordt vaak een fijne extra ontspanning ervaren. Het lichaam wordt namelijk wat ontlast wat zorgt voor een prettigere gevoel en een behandeling van de klachten. De werking van de verschillende buikbanden kunnen wat variëren. Alle buikbanden bieden in ieder geval een fijne steun waardoor de spieren wat worden ontlast. Hierdoor blijft meer energie behouden door de spieren, om te herstellen.
Daarnaast worden de pijnklachten verdeeld waardoor ze minder voelbaar worden.

Een buikband kan ook voorzien van een pelotte (drukkussentje) dat zorgt voor een extra gerichte behandeling. Zo heeft elke buikband heeft een eigen specifieke werking. Klik daarom op de buikbanden voor meer gerichte informatie.

Neem bij een vraag, gerust even contact op. Bijvoorbeeld via de handige chatservice.

 

Welke maat brace is voor mij geschikt?

In elke productbeschrijving staat vermeld hoe de voor u juiste maat kan worden bepaald. Bij de meeste buikbraces is de maat afhankelijk van de omvang van de buik. Na het opmeten van de buikomvang, kan via een maattabel de juiste maat worden bepaald. In elke productbeschrijving per brace, staat dit duidelijk uitgelegd. Klik hiervoor op de buikbraces bovenaan deze pagina.

 

Kan je afvallen van een buikband?

Helaas is afvallen dankzij een buikband niet mogelijk. Wel zal de band er voor kunnen zorgen dat een betere lichaamshouding wordt aangenomen. Daarnaast kan een buikband voor na de bevalling, wel zorgen dat de buikspieren weer sneller de oorspronkelijke afmeting zullen gaan aannemen. De buikomvang zal hierdoor sneller afnemen. Dit wordt bereikt door het ontlasten van de buikspieren, waardoor deze sneller kunnen herstellen van de uitrekking tijdens de zwangerschap.

 

Zijn buikbandages te wassen?

De bandages zijn handmatig te wassen. Laten drogen in een droger wordt afgeraden. Dit voor een langer behoud van het materiaal. Vaak kan een buikband ook over een kledingstuk worden gedragen, waardoor wassen minder snel nodig zal zijn. Ook zal dit soms het draagcomfort kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld bij een gevoelige huid.

 

Hoe strak moet een buikband zitten?

Het is een veel gestelde vraag, hoe strak een buikband gedragen moet worden. Dit is echter per persoon verschillende. Ook is het afhankelijk van het soort klachten. Echter wordt geadviseerd om de buikband der mate strak te doen, dat het voor u een fijne steun biedt. De ademhaling en doorbloeding moeten daarbij niet belemmerd worden.

Wanneer de band niet strak genoeg gedragen wordt, zal het u te weinig steun bieden. Ook kan de band daardoor meer afzakken. Geadviseerd wordt om zelf de juiste tussenweg te zoeken tussen te los en te strak. In de praktijk blijkt dit vaak geen probleem, na even te hebben getest.