Gratis bezorging

Duizenden tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

Diverse buikbanden tegen ongemak

Twijfelt u over één van de buikbanden? Dan kunt u de pagina opslaan bij uw favorieten en later nog eens rustig weer de buikbanden bekijken. Of neem bij een vraag gerust even contact met ons op.

navelbreukbandage
navelbreuk breukband

Navelbreukband

De navelbreukband is een effectief hulpmiddel bij een navelbreuk, buikbreuk of littekenbreuk. Voorzien van een pelotte voor een extra effectieve behandeling. Minder pijnklachten, betere doorbloeding, sneller herstel en geen uitstulping.…
4.88 out of 5
 68,00
GM rompbandage

Rompbandage

Een rompbandage is een fijne buikband die verschillende klachten kan behandelen. De rompbandage kan buikpijn minder voelbaar maken, een (grote) buikbreuk behandelen en ongemak wegnemen bij belasting op de longen.…
4.00 out of 5
 64,75
Sluitband voor na bevalling
Buikband zwangerschap

Buikband na zwangerschap

Deze buikband na zwangerschap is dezelfde buikband als de zwarte sluitband Louise. Beide kleuren zijn hoogwaardige en veel verkochte buikbanden voor na de zwangerschap. De buikband voorkomt en behandeld klachten.…
4.83 out of 5
 44,95
Zwangerschapsband
zwangerschapsband buik

Zwangerschapsband

Deze zwangerschapsband kan vaak onopvallend onder kleding worden gedragen. De zwangerschapsband is een fijne buikband en rugband tijdens de zwangerschap. Door het dragen worden klachten behandeld en voorkomen. Ontdek hier.…
4.67 out of 5
 45,00
Ribbandage ribband
Ribbandage vrouwen

Ribbandage

Een ribbandage verdeeld druk en pijnklachten waardoor de pijn minder voelbaar wordt. Ook zal ademen weer gemakkelijker gaan. Bijvoorbeeld bij gekneusde ribben. De ribbandage is voor dames en heren verkrijgbaar…
4.00 out of 5
 41,00
sluitband
sluitband voor na zwangerschap zwart

Sluitband

De sluitband is een fijne buikband, rugband en bekkenband voor na de bevalling. Het biedt fijne voordelen waardoor ongemak na de bevalling wordt voorkomen. De sluitbanden worden hierdoor veel gebruikt.…
4.67 out of 5
 45,00
Buikwandbreuk band
Buikwandbreuk band

Buikwandbreuk band

De buikwandbreuk band kan u helpen bij een buikbreuk, littekenbreuk of navelbreuk. De buikbreukband behandeld pijnklachten, verminderd een uitstulping en verbeterd de doorbloeding. De buikbreuk zal hierdoor sneller kunnen herstellen.…
4.00 out of 5
 68,00

 

Er zijn diverse soorten buikbanden te koop voor verschillende typen buikklachten. U vindt hier meer informatie over de werking en mogelijkheden van buikbanden.

Welke typen buikbanden zijn er te koop?

De verschillende soorten buikklachten vereisen ook verschillende behandelmethoden van de buikbanden. U vindt hier een overzicht van de verschillende soorten buikbanden om zo juist de buikband te vinden, die voor uw klachten geschikt zijn.

• Rompbandage: biedt een goede steun aan de buik en rug. De rompbandage heeft een hoogte van 20 of 25 centimeter en is daarom geschikt bij grotere buikbreuken of een gevoelige buik.

• Buikband na de bevalling: dit type buikband wordt ook wel een sluitband genoemd. Deze banden worden gedragen rond de buik, maar kunnen ook gedeeltelijk rond de bekken worden gedragen. De buikband zorgt na de bevalling dat zwangerschapsklachten worden behandeld en voorkomen.

• Navelbreukband: dit type buikband is speciaal ontwikkeld voor buikbreuken. Hieronder vallen navelbreuken, buikbreuken en wondbreuken. De navelbreukband is voorzien van een pelotte (drukkussentje) dat kan worden geplaatst op de buikbreuk. Hierdoor ontstaat een extra gerichte en effectieve behandeling.

• Zwangerschapsband: een buikband voor tijdens de zwangerschap wordt zwangerschapsband genoemd. Dit type brace ondersteunt de buik en rug. Hierdoor zullen klachten kunnen worden behandeld en voorkomen. De spieren zullen minder worden belast, zodat ook minder vermoeidheid ontstaat. Bewegingen zijn hierdoor weer beter mogelijk.

• Ribbraces: ook ribbraces kunnen vallen onder buikbandages. Sommige banden kunnen namelijk zowel voor de buik als de ribben worden gebruikt. Een ribbrace zorgt voor drukverdeling waardoor klachten vaak minder waarneembaar zullen zijn.

 

Hoe werken buikbanden?

Tijdens het dragen van de buikbrace wordt vaak een fijne extra ontspanning ervaren. Het lichaam wordt wat ontlast wat zorgt voor een prettigere gevoel en een behandeling van de klachten. De werking van de verschillende buikbanden kunnen wat variëren. Alle buikbanden bieden in ieder geval een fijne steun waardoor klachten worden verdeeld en daardoor minder voelbaar worden. Ook kunnen spieren dankzij de buikband meer ontspannen. Hierdoor krijgen de spieren weer de mogelijkheid te herstellen.

Een buikband kan ook voorzien van een pelotte (drukkussentje) dat zorgt voor een extra gerichte behandeling. Zo heeft elke buikband heeft een eigen specifieke werking. Klik daarom op de buikbanden voor meer gerichte informatie.

Neem bij een vraag, gerust even contact op. Bijvoorbeeld via de handige chatservice.

 

Welke maat brace is voor mij geschikt?

In elke productbeschrijving staat vermeld hoe de voor u juiste maat kan worden bepaald. Bij de meeste buikbraces is de maat afhankelijk van de omvang van de buik. Na het opmeten van de buikomvang, kan via een maattabel de juiste maat worden bepaald. In elke productbeschrijving per brace, staat dit duidelijk uitgelegd. Klik hiervoor op de buikbraces bovenaan deze pagina.

 

Kan je afvallen van een buikband?

Helaas is afvallen dankzij een buikband niet mogelijk. Wel zal de band er voor kunnen zorgen dat een betere lichaamshouding wordt aangenomen. Daarnaast kan een buikband voor na de bevalling, wel zorgen dat de buikspieren weer sneller de oorspronkelijke afmeting zullen gaan aannemen. De buikomvang zal hierdoor sneller afnemen. Dit wordt bereikt door het ontlasten van de buikspieren, waardoor deze sneller kunnen herstellen van de uitrekking tijdens de zwangerschap.

 

Zijn buikbandages te wassen?

De bandages zijn handmatig te wassen. Laten drogen in een droger wordt afgeraden. Dit voor een langer behoud van het materiaal. Vaak kan een buikband ook over een kledingstuk worden gedragen, waardoor wassen minder snel nodig zal zijn. Ook zal dit soms het draagcomfort kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld bij een gevoelige huid.

 

betaalmogelijkheden