Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeBracesBekkenbanden

Fijne bekkenbanden te koop tegen ongemak

Verschillende bekkenbanden kunt u hier vinden waarmee bekkenklachten kunnen worden behandeld en voorkomen. Voorkom onnodig ongemak en profiteer van de werking van bekkenbanden.

Bekkenband met pelotte

Bekkenband met pelotte

De bekkenband met pelotte is een gewoon type bekkenband maar het is voorzien van een pelotte. Deze pelotte (drukkussentje) zorgt voor gerichte compressie waardoor klachten extra goed kunnen worden behandeld.…
4.40 out of 5
Bekkengordel
bekkengordel waar te koop

Bekkengordel

Deze bekkengordel / bekkenband kan uw bekkenklachten behandelen en nieuwe klachten voorkomen. Werkzaamheden worden hierdoor weer gemakkelijker. De bekkengordel is op drie plaatsen verstelbaar en vervaardigd van prettig zacht materiaal.…
4.67 out of 5

Informatie over bekkenbanden

U vindt hier handige informatie over bekkenbanden en bekkenklachten. Heeft u toch nog een vraag? Neem dan gerust even contact met ons op of met een specialist zoals een arts of fysiotherapeut.

Hoe werkt een bekkenband eigenlijk?

Bekkenbanden kunnen een hoop ongemak en klachten voorkomen. Een bekkenband biedt namelijk ondersteuning aan de bekken zodat spanning op de gewrichtsbanden zal afnemen. De spieren krijgen hierdoor meer de kans te herstellen. Ook zullen pijnklachten verminderen. Dankzij de bekkenband zullen beide bekkenhelften tegen elkaar worden gedrukt. Hierdoor zal verschuiving en “kraken” afnemen waardoor ook de pijnklachten afnemen.

Wanneer een bekkenband dragen?

• bekkeninstabiliteit
• overbelasting
• pijn in de bekken
• rugpijn in de onderrug

bekkenklachten bekkeninstabiliteit bekkenbanden

Wat is bekkeninstabiliteit?

Bekkeninstabiliteit (Symfysiolyse) komt in verhouding vaak voor tijdens en na de zwangerschap. Maar ook niet zwangere vrouwen en ook mannen kunnen er last van krijgen. Bekkeninstabiliteit zijn pijnklachten die ontstaan door het losser en rekbaarder worden van verbindingen tussen de schaambeenderen in de bekken. Hierdoor zullen de bekken minder goed bij elkaar gehouden worden waardoor instabiliteit ontstaat.
Door de instabiliteit kunnen onder andere de onderstaande klachten ontstaan:

• pijnklachten bij het schaambeen en de onderrug
• pijnklachten bij de lies en de binnenzijde van het bovenbeen
• krakende geluiden uit de bekken
• pijnklachten bij staan, draaien en het openen van de benen
• pijnklachten tot zelfs in de knieën
• Moeilijker kunnen lopen

Bekkeninstabiliteit heeft echter ook een voordeel. Zwangere vrouwen met bekkeninstabiliteit hebben namelijk vaak een minder zware bevalling dankzij de extra flexibiliteit van de bekken.

 

Hoe kan bekkeninstabiliteit ontstaan?

Zwangerschap is de bekendste oorzaak van de instabiliteit. Maar liefst 9% van de zwangere vrouwen krijgt er namelijk mee te maken. Bij zwangerschap ontstaat de instabiliteit door invloed van hormonen.
Maar ook de volgende oorzaken kunnen voorkomen:

• (Zwaar) overgewicht
• Ongeval
• Sport
• Tijdens of na de zwangerschap

De instabiliteit kan ook ontstaan door een (te) grote kracht op de bekken. Deze kracht ontstaat soms bijvoorbeeld tijdens sporten of een ongeval. Ook zwaar overgewicht kan zorgen voor verkeerde krachten op de bekken.

Hoe kan ik bekkeninstabiliteit voorkomen?

Tijdens de zwangerschap wordt het afgeraden om lange wandelingen te maken. Kortere wandelingen zijn beter als alternatief. Ook lang staan en leunen op één heup wordt afgeraden. Bijvoorbeeld tijdens het tillen van een kind op een arm. Ook het tillen van zware voorwerpen en het lopen op hoge hakken wordt tijdens de zwangerschap afgeraden.

Bent u niet zwangerschap? Dan is bekkeninstabiliteit te voorkomen door zwaar overgewicht te voorkomen en gezond en bewust te sporten.

bekkenband na bevalling zwangerschap bekkenbanden

Is een bekkenband na de bevalling / zwangerschap dragen mogelijk?

Tijdens en na de zangerschap is de kans op bekkenklachten extra groot. Daarom kan ook juist tijdens en na de zwangerschap, een bekkenband een fijne uitkomst zijn. Een bekkenband zorgt voor rust van de bekkenspieren zodat het herstel kan versnellen. Ook zullen pijnklachten afnemen en blijven bewegingen beter mogelijk.

In de meeste gevallen kan een bekkenband worden gedragen na de zwangerschap, ook zonder verwijzing van een arts of fysiotherapeut. Geadviseerd wordt om het gebruik aan te passen aan de signalen van uw lichaam. Met name qua hoeveelheid steun die zelf kan worden ingesteld.

Eventueel kunt u kiezen voor een gecombineerde bekkenband, rugbrace en buikband spcciaal voor na de zwangerschap. Deze band vindt u via de volgende link: sluitband.

 

Wilt u meer informatie over bekkenbanden? Klik dan op de banden bovenaan de pagina voor informatie per bekkenband.