Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

HomeBraces

Vele braces te koop. Voorkom extra ongemak.

Een brace is een hulpmiddel dat gebruikt wordt ter ondersteuning van een gewricht. Een brace kan voor verschillende redenen gebruikt worden. Bijvoorbeeld ter ondersteuning of voor de behandeling van pijn. Hier vindt u uiteenlopende informatie over braces.

Goede braces kunnen u bij een blessure of beperking veel ongemak en pijn besparen. Jong of oud, in het uitgebreide assortiment braces van Monozorg vindt u ongetwijfeld een geschikte brace voor uw klachten. Van rugbanden tot polsbraces en van bekkenbanden tot liesbreukbanden.

Klik op de productcategorie om de braces te zien.

Zoek
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Probeer deze eens: bekkennavelbreukduimelleboogenkelknieliespolsrug

Waarom een brace dagen?

Braces bieden een fijne steun en kunnen mede hierdoor zorgen dat klachten afnemen en (deels) worden voorkomen. Dankzij de steun worden spieren namelijk ontlast, waardoor herstel sneller kan verlopen.
Ook kan een deel van de braces zorgen voor een verbeterde doorbloeding, waardoor het lichaam afvalstoffen sneller kan afvoeren. Ook kan er extra zuurstof worden aangevoerd. Door de betere aan- en afvoer zal beschadigd weefsel sneller kunnen herstellen.

Ten slotte kan een brace er voor zorgen dat werkzaamheden en sporten weer gemakkelijker worden. Hierdoor wordt u minder beperkt in uw dagelijkse mogelijkheden.

U vindt hier diverse soorten braces. Hieronder vindt u een korte uitleg van enkele bekende soorten braces. Klik op het hoofdmenu of de bovenstaande fotoknoppen om de braces te bekijken.

Wanneer kan ik een brace gebruiken?

Braces worden met verschillende redenen gedragen. Per type blessure is een brace met een andere behandelmethode vereist. Globaal kan een brace worden gedragen voor:

 • meer stabiliteit
 • behandeling van pijnklachten
 • verminderen van zwellingen
 • vermindering van belasting
 • ter bescherming

 

braces-informatie-te-koop

 

Kunnen braces bij sporten worden gedragen?

Bij sporten is stabiliteit erg belangrijk. Doordat er vaak explosieve bewegingen worden gemaakt en schokbelasting kan optreden, is de kans op een blessure extra groot. De kans op een blessure is ook afhankelijk van factoren zoals de sterkte van uw spieren,  sporttechniek en uw lichaamsgewicht.

Om een blessure tijdens sporten te voorkomen kan een sportbrace worden gebruikt. Dergelijke braces zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens sporten en werkzaamheden. Dergelijke braces zijn vaak extra ventilerend, bieden wat meer bewegingsvrijheid of zijn ook geschikt tijdens teamsporten (geen harde delen).

Heeft u bijvoorbeeld zwakke enkels? Dan zorgt deze sport enkelbrace voor optimale ondersteuning. De brace kan de kans op verkeerde bewegingen verkleinen, zoals een verzwikking.

Een brace bij sporten zorgt er niet voor dat alle huidige klachten worden genezen. Wel kunnen de klachten afnemen en foute bewegingen worden voorkomen. Ook zorgt de extra steun voor een zekerder gevoel tijdens het sporten of werken. Een brace is vaak slechts een onderdeel van het behandelplan. Andere behandelmethoden zijn bijvoorbeeld fysiotherapie en rust.

 

Wanneer kan een brace dragen helpen?

Bij uiteenlopende aandoeningen wordt het dragen van een brace aangeraden. Vaak onduidelijke klachten kan een advies van een fysiotherapeut of huisarts verstandig zijn. Is er meer bekend over de blessure, dan kunt u zelf een brace kopen. Bijvoorbeeld bij blessures zoals:

 • Artrose
 • Reuma
 • Scoliose
 • Slijmbeursontsteking
 • zwangerschapsklachten
 • zwellingen

Braces bij een zwelling

Ook bij een zwelling kan een brace nuttig zijn. Vaak wordt dan gesproken over een bandage. Zoals een kuitbandage, kniebandage of elleboogbandage. De bandage zorgt voor een steun waardoor de zwellingsklachten (gedeeltelijk) kunnen herstellen. Dankzij de druk zal de doorbloedig namelijk verbeteren, waardoor het opgehoopte vocht beter wordt afgevoerd.

Wanneer de bandage is gemaakt van het materiaal neopreen, krijgt het lichaamsdeel een therapeutische warmte. Dankzij deze warmte zal de doorbloeding verder worden verbeterd.

Hoe werkt een brace?

braces te koop

In het kort werkt een brace door compressie en steun op de juiste plek te leggen. Hierdoor wordt een beweging die niet gemaakt moet worden verhinderd en wordt pijn voorkomen. Ook zal het betreffende lichaamsdeel wat worden ontlast tijdens bewegingen, waardoor spieren sneller kunnen herstellen.
Ook kunnen braces zorgen voor een fijne therapeutische warmte. Ten slotte kan een brace zorgen voor bescherming. Bijvoorbeeld tijdens stoten.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een brace?

Wanneer je een brace gaat kopen zijn er verschillende aandachtpunten waar u op kunt letten. Weet u niet zeker of een brace nodig heeft of mag dragen? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met een specialist. Punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een brace zijn de volgende:

 • De juiste hoeveelheid ondersteuning
 • Wel of geen harde delen
 • Wel of geen fixatie
 • Comfort van de brace
 • Type materiaal
 • Juiste maat kiezen aan de hand van de maattabel

Met juiste ondersteuning bedoelen wij ondersteuning die bij uw aandoening past. Afwerking is belangrijk omdat scherpe randen voor onnodige irritatie kunnen zorgen. Al onze braces zijn met zorg uitgekozen en voldoen aan de hoge eisen die wij er aan stellen.
De juiste maat kiezen is bij de ene brace makkelijker dan de andere. Bij elke brace op onze website vindt u een maattabel die u de juiste maat helpt te bepalen. U vind de uitleg over de maten, bijna onderaan elke productbeschrijving.

Verslappen spieren door het gebruik van een brace?

De spieren zullen door het dragen van een brace, niet veel in kracht afnemen. Het dragen van de brace zal namelijk vaak niet de gehele dag worden gedaan. Bijvoorbeeld in huis en tijdens de nacht kan er bewust voor worden gekozen om geen brace te dragen.
Daarnaast blijven de spieren ook tijdens het dragen, gewoon actief.  Verslapping zal dus maar in beperkte mate optreden en vaak pas na langere tijd.

Hoe lang moet ik een brace dragen?

Het zal per persoon variëren hoe lang het gebruik van een brace nodig is. Dit is namelijk afhankelijk van factoren zoals het type klacht, de mate van de klachten en de hoeveelheid belasting. Vaak worden braces alleen gebruikt tijdens een blessure. In dat geval zal het dragen meestal slechts enkele weken nodig zijn.
Echter kan bijvoorbeeld een rugbrace tijdens werkzaamheden of de zwangerschap, meerdere maanden nodig zijn. Ook bij een klacht zoals instabiliteit, kan het dragen voor een langere tijd nodig zijn.
Wilt u sporten maar met zo min mogelijk lichamelijke belasting? Dan kunt u kiezen voor sporten zoals zwemmen of fietsen.

Kan ik ’s nachts een brace dragen?

In de meeste gevallen wordt het afgeraden om ook ’s nachts de brace te dragen. Dit om het gewricht en de spieren, actief te houden. Tijdens de nacht kan het lichaamsdeel geheel ontspannen en geactiveerd blijven zonder brace.
Kunt u niet slapen door de klachten? Dan kunt u er juist voor kiezen om ’s nachts de brace te dragen. Wel is het dan verstandig om overdag enige tijd geen extra ondersteuning te gebruiken.

Hoe lang gaat een brace eigenlijk mee?

Door het gebruik zal er uiteraard slijtage optreden. Bijvoorbeeld door wrijving met de huid en uw broek. Ook bewegingen en het wassen zorgt voor slijtage. Hoe lang de brace mee gaat, is afhankelijk van; de kwaliteit, hoeveelheid gebruik en het type brace. Zo zullen kniebraces meer belasting ervaren, dan bijvoorbeeld bekkenbanden.

Voordelen van braces:

Braces hebben verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld alleen fysiotherapie of fysiotape. Voordelen zijn:

 • Kan eenvoudig worden aangedaan
 • Meerdere keren te gebruiken
 • minder allergische reacties en minder kans op huidirritaties
 • Gemakkelijk verstelbaar, ook tijdens het sporten
 • Bewegingen blijven beter mogelijk

Nadelen van braces:

Braces kennen uiteraard ook nadelen. Deze staan hieronder:

 • Een brace is duurder dan bijvoorbeeld tape. Maar fysiotape is veel bewerkelijker en niet altijd toepasbaar.
 • Verschillende pasvormen. Daarom hanteren wij bij elke brace een maattabel waarmee u makkelijk en snel uw maat kunt bepalen.
 • Het materiaal kan op de huid of kleding, soms als wat onprettig worden ervaren.

 

Rugbanden

Een rugband biedt een goede ondersteuning aan de (onder)rug zodat de belasting deels wordt weggenomen. Tevens zorgt een rugband voor een verbeterde houding en wordt instabiliteit tegen gegaan. Niet alleen gewone rugbraces, maar ook een industriële rugband, rug rechthouder, sport rugband, zwangerschapsband en schouder rechthouder.


Bekkenbanden

Bij bekkenklachten als bekkeninstabiliteit kan een bekkenband een fijne oplossing zijn. Veel gebruikt tijdens de zwangerschap maar een bekkenband kan u ook helpen bij uiteenlopende andere typen bekkenklachten. Verschillende typen bekkenbanden zoals een erasmusband, zwangerschapsband, bekkengordel en een bekkenband met pelotte zijn er te koop. Voor een overzicht van alle bekkenbanden kunt u op de bovenstaande afbeelding klikken of op het hoofdmenu bij “Braces”.


Liesbreukbanden

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van een liesbreuk. Hierbij is een liesbreukband een efficiënte oplossing. Soms komt het voor dat er een simultane dubbele liesbreuk plaatsvindt. Daarom heeft u de keuze uit zowel enkele liesbreukbanden als dubbelzijdige liesbreukbanden.


Elleboogbraces

Bij elleboogklachten zoals een tenniselleboog, golfelleboog, overstrekking of luxatie kan een elleboogbrace uitkomst bieden. Van een “gewone” elleboogbrace tot een tenniselleboogbrace en van een elleboogband tot een tennisarm brace. Minder pijn, verbeterde grijpfunctie, minder snel een foute beweging en een betere bloedcirculatie rond de elleboog.


Kniebraces

Knieklachten kunnen in relatief veel gevallen behandeld worden met een kniebrace. Correctief maar ook preventief na bijvoorbeeld een knie-operatie. Een kniebrace kan helpen bij knieklachten als; kneuzing, vocht in de knie (dikke knie), Reuma, meniscus-klachten, Artrose, kapsel-klachten en instabiliteit (instabiele knie).

Hierbij kan niet alleen gekozen worden voor een kniebrace maar ook voor een kniebandage, knieband, knieschijfbrace of kniespalk.