Gratis bezorging

Vele tevreden klanten

Achteraf betalen mogelijk

~

Veilig en vertrouwd

Fijne braces te koop tegen ongemak

Goede braces kunnen u bij een blessure of beperking veel ongemak en pijn besparen. Jong of oud, in het uitgebreide assortiment braces van Monozorg vindt u ongetwijfeld een geschikte brace voor uw klachten. Van rugbanden tot polsbraces en van bekkenbanden tot liesbreukbanden.

Klik op de categorie om het aanbod te zien.

Waarom een brace dagen?

Braces bieden een fijne steun en kunnen mede hierdoor zorgen dat klachten afnemen en (deels) worden voorkomen. Dankzij de steun worden spieren namelijk ontlast, waardoor herstel sneller kan verlopen.
Ook kan een deel van de braces zorgen voor een verbeterde doorbloeding, waardoor het lichaam afvalstoffen sneller kan afvoeren. Ook kan er extra zuurstof worden aangevoerd. Door de betere aan- en afvoer zal beschadigd weefsel sneller kunnen herstellen.

Ten slotte kan een brace er voor zorgen dat werkzaamheden en sporten weer gemakkelijker worden. Hierdoor wordt u minder beperkt in uw dagelijkse mogelijkheden.

U vindt hier diverse soorten braces. Hieronder vindt u een korte uitleg van enkele bekende soorten braces. Klik op het hoofdmenu of de bovenstaande fotoknoppen om de braces te bekijken.

Rugbanden

Een rugband biedt een goede ondersteuning aan de (onder)rug zodat de belasting deels wordt weggenomen. Tevens zorgt een rugband voor een verbeterde houding en wordt instabiliteit tegen gegaan. Niet alleen gewone rugbraces, maar ook een industriële rugband, rug rechthouder, sport rugband, zwangerschapsband en schouder rechthouder.


Bekkenbanden

Bij bekkenklachten als bekkeninstabiliteit kan een bekkenband een fijne oplossing zijn. Veel gebruikt tijdens de zwangerschap maar een bekkenband kan u ook helpen bij uiteenlopende andere typen bekkenklachten. Verschillende typen bekkenbanden zoals een erasmusband, zwangerschapsband, bekkengordel en een bekkenband met pelotte zijn er te koop. Voor een overzicht van alle bekkenbanden kunt u op de bovenstaande afbeelding klikken of op het hoofdmenu bij “Braces”.


Liesbreukbanden

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van een liesbreuk. Hierbij is een liesbreukband een efficiënte oplossing. Soms komt het voor dat er een simultane dubbele liesbreuk plaatsvindt. Daarom heeft u de keuze uit zowel enkele liesbreukbanden als dubbelzijdige liesbreukbanden. Voor een totaaloverzicht van de liesbreukbanden klikt u op de afbeelding hiernaast of op de link


Buikbanden en rompbandages

Voor het gebied rond de romp en buik zijn er ook meerdere typen buikbanden. Bijvoorbeeld een ribbandage, navelbreukbandage, rompbandage of sluitband / buikband voor na de zwangerschap. Deze buikbanden verdelen de druk waardoor de behandeling versnelt en pijnklachten verminderen. Ook bieden de buikbanden een fijne steun aan de onderliggende spieren en organen.


Duimbraces

Er kan gekozen worden uit diverse typen duimbraces, die allen zorgen voor bescherming en extra stabiliteit voor de duim. Ook worden foute bewegingen voorkomen. Bekijk bijvoorbeeld eens de duimspalk, elastische duimbrace, sport duimbrace of pols-duimbrace. Voor een totaaloverzicht van de duimbraces klikt u op de afbeelding hiernaast of op de link.


Elleboogbraces

Bij elleboogklachten zoals een tenniselleboog, golfelleboog, overstrekking of luxatie kan een elleboogbrace uitkomst bieden. Van een “gewone” elleboogbrace tot een tenniselleboogbrace en van een elleboogband tot een tennisarm brace. Minder pijn, verbeterde grijpfunctie, minder snel een foute beweging en een betere bloedcirculatie rond de elleboog.


Kniebraces

Knieklachten kunnen in relatief veel gevallen behandeld worden met een kniebrace. Correctief maar ook preventief na bijvoorbeeld een knie-operatie. Een kniebrace kan helpen bij knieklachten als; kneuzing, vocht in de knie (dikke knie), Reuma, meniscus-klachten, Artrose, kapsel-klachten en instabiliteit (instabiele knie).

Hierbij kan niet alleen gekozen worden voor een kniebrace maar ook voor een kniebandage, knieband, knieschijfbrace of kniespalk.

betaalmogelijkheden